Hinderbanan Coop

Idag var det första gången Alvin fick GÅ genom Coop, vilken hinderbana! Han höll min hand också traskade vi genom där. Det blev några stopp, mycket spännande att utforska. Han stormtrivdes! Det blev en cykeltur fram och tillbaka till Coop, det gillas det med.

Äntligen uppdatering av H&M-paketet

Ja nu ska jag äntligen ta mig för och uppdatera vad jag behållt från H&M-paketet som jag hämtade ut måndags om jag minns rätt. (alla foton här nedanför är från www.hm.se)


Alvins shorts 79,50kr, linne, 39,50kr. Det var bara shortsen och linnet som jag hittade en bild på nu, men sånt som också var till honom var en mörkblå huvtröja (79,50kr), 2st 2-pack pyjamas (79,50kr/st), 2st "monster" t-shirts i vitt respektive grönt (29,50kr/st). De plagg jag inte hittade någon bild på nu var på rean, och jag fick dem för ca halva priset mot det ordinarie. Det jag skrivit i paranteserna är priset jag köpte dem för, inte ordinarie priset.


 


Veras sjal 49,50kr, 3-pack trosor 69,50kr och klänning 99kr. Sedan sånt jag inte hittade någon bild på var en jordgubbshalsband (14,50kr), pärl- och blomarmband 9,50kr och Hello Kitty hårspännen och hårsnoddar 19,50kr. Allt utom sjalen tror jag Vera ska få i namnsdagspresent och ca 1 månad.



Staffans scarf 19,50kr (ord. pris 49,50kr)

Min nya klänning 249kr (ord. pris 499kr), topp 49,50kr (ord. pris 99kr), 2-pack strumbyxor 79,50kr (ord. pris 149kr). Sedan var det en grej som jag inte hittade någon bild på och det är en svart väska 74,50 kr (ord. pris 149kr).



Jag är väldigt kluven över vad jag egentligen tycker om långklänningar. Det ÄR fint på andra, men jag har svårt att bedömma hur det sitter på mig själv. Min lillebror tyckte att det var mer för lite rundare människor men jag vet inte... Jag har en helsvart långklänning som jag köpte förra året och nu denna lite vidare långklänning. Jag hoppas den blir använd! Den är superfin i alla fall.

Gjort stan

Idag har jag och Alvin gjort stan. Först var vi på KappAhl, sedan Lindex. Efter det var vi till Sam sax så nu är Alvin nyklippt. Niu är han stora snygga killen. Sedan blev det lunch och fika på Marangoni, jag åt kycklingsallad och fikade sedan en supergod biskvi med vit choklas, mums! Vi avslutade besöket på stan genom att kika lite på Byoung, men där började Alvin ledsna. Jag provade två shorts men jag hann inte bestämma mig för hur jag ville göra, får se om det blir ett nytt stanbesök imorgon kanske.

Alvins nya t-shirt, 55,50kr (ord. pris 79,50kr) (foto från www.lindex.se)

Alvins nya shorts, 97kr (ord. pris 129kr). (foto från www.kappahl.se)


Jag var även ute efter ett par svarta 3/4-tighs som skulle finnas på Lindex. Men både dem med spets och rosett var slut, typiskt! Sedan så ville jag ha en annan t-shirt till Alvin på Lindex egentligen, men den fanns inte i rätt färg. Jag ska kolla om den finns kvar i Valbo någon dag istället.

Jag är sugen på att göra H&M i Valbo någon dag nu snart också...

Jättebebis i body

Här om veckan såg jag en stor bebis i body, det såg inte riktigt klokt ut. Bebisen var 1 år, kunde gå fritt alldeles själv och sedan var bebisen dessutom ovanligt stor för att vara 1 år. Klädseln var en alldeles för liten body (och ett par byxor såklart). Detta fick mig att tänka till. Jag tror många föräldrar tycker deras bebis är sååå liiiiten, men i själva verket är den inte såååå liiiiten längre. De senaste veckorna har jag knappt haft body på Alvin. Om jag haft det har jag haft linnesbody under vanlig tröja, kortärmad body under cardigan, långärmad body under väst/slipover eller helt enkelt när vi bara varit hemma. Det är praktiskt med en body och man sliper glipet mellan byxa och tröja, men jag blev riktigt avskräckt från bodysar efter att ha sett denna jättebebis i body. Nog om det, alla gör som de vill men här är vi försiktig med bodysar i fortsättning... Alvin börjar ju bli en stor kille som snart går omkring fritt han med.

Inatt sov Alvin ganska så dåligt, vaknade väldigt många gånger (sissodär 20ggr kanske?) pga hostan som kommit tillbaka igen.

Idag har vi inget speciellt inplanerat. Jag gissar på att vi kommer spendera mycket tid utomhus. Alvin älskar att vara utomhus. Han går direkt på morgonen till altandörren och blir sur när han inser att vi inte ska ut riktigt ännu. Ikväll har jag junta däremot. Vi kör enbart varannan vecka nu så nu ser man fram emot det lite extra.


17 till...

Idag har jag sökt 17 jobb, så nu har jag sökt 28st sammanlagt plus 2 st tidigare i vår (som ingen hörde av sig gällande). Så 30st sammanlagt! Jag har i princip inga förväntningar på att få ett jobb, men vore ju riktigt kul om jag kunde få det. Dessvärre verkar ingen vilja ha en ung tjej med endast lite erfarenhet inom förskola/skola. Det blir säkert inte bättre av att jag dessutom har ett litet barn, VAB tänker väl de som ska anställa. Men jag hoppas såklart att jag ska få ett jobb, och jag vill gärna gå på nån intervju. Bra för övningens skull om inte annat. Jag kan bli väldigt less på att det ofta redan finns vissa speciella som redan är lovad tjänsterna, och såna som är anställda av kommunen men står utan jobb för tillfället. De går ju före, och här tror jag att jag har möjlighet på 30 tjänser medan det i själva verket max rör sig om 3 av dessa kanske? Sedan är det väl 500 personer som söker och då blir det inte direkt lätt att få någon tjänst. Bla, bla, bla...

Hör av er till mig, snälla!! Jag är övertygad om att ni inte blir besvikna.

Annars idag har vi varit på barnkliniken och tagit en massa prover på Alvin och "ultraljudat" hjärtat. Hjärtat såg bra ut men proverna får vi vänta på. Sedan när Staffan kom hem från jobbet var vi till min mamma och sedan hem för att få besök av min pappa. Alvin fick ett par supersöta "foppatofflor". Jag har letat såna men inte hittat några i strl 20 eller 21, men dem hade lyckats få tag på ett par. Underbart! Tofflorna blir nog perfekta för Alvin att gå i när vi ska till stranden för att steka i sommar.

Nu ska jag börja bege mig mot sängen, ledsen att jag inte hunnit uppdatera om kläderna från HM-paketet ännu men det kommer snaaaart.

Arbetsansökningar

Idag har vi varit på öppna förskolan och haft babyrytmik. När Staffan slutade jobba så var vi alla och handlade på Maxi. Nu på kvällen har jag skickat iväg 11 arbetsansökningar och det blir till att skicka iväg fler imorgon. Det blir ingen uppdatering av vad jag behållt från HM-paketet nu ikväll, jag ska försöka hinna uppdatera det imorgon istället.

Lekt med nya mobilen

Idag har jag lekt med min nya mobil. Har väl lärt mig sissodär 1% av hur den fungerar, men alltid nåt! Jag lyckas däremot inte skicka mms, står att det ska vara förinställt men jag får det som sagt inte att fungera. Annars idag har Staffan fått in en del av inredningen i vår mini-walkincloset, vi har cyklat till svärföräldrarna på lunch, mamma, Kjell och Emil har varit förbi på fika samt så har jag hämtat ut ett H&M-paket. Jag ska uppdatera om vad som ska behållas imorgon eller i övermorgon. Det blir spännande va?

Sedan måste jag skriva att jag är sååå glad över det fantastiska väder som varit dem senaste dagarna, och allra helst dagens sommarväder. Underbart!

Alvin går bättre och bättre och han blir allt modigare. Nu känns det som om det är väldigt nära tills att han kommer traska runt alldeles själv överallt. Törs jag säga ungefär 2 veckor? Ja det visar sig snart.

Imorgon planerar jag att vi ska gå till öppna förskolan, är osäker på om vi har någon gång kvar på babyrytmiken. Annars blir det bara lek och bus där. På onsdag ska vi äntligen till barnkliniken.


Shopping

Idag har vi varit i Valbo och shoppat inredning till vår garderob som "vi" byggt, en mini-walkincloset. Förhoppningsvis kommer den på plats imorgon. Vi köpte även spärrar till några skåp i köket som Alvin i flera månader taget sig in i men vi har inte kommit till skott och köpa säkerhetsspärrar. Innan vi åkte hem följde även en ny mobil med mig.
Det blev en LG optimus 2x, kika här: https://www.tewss.telia.se/privat/adminpackage/setupPackage.do?productRef=/privat/produkter_tjanster/mobilt/produkterocherbjudanden/lg/lg-Optimus-2X.product&preselproducts=500019093 
Jag hade fruktansvärd beslutsångest men nu hoppas jag att jag kommer bli nöjd. Mobilen ligger på laddning nu och jag ska utforska den imorgon. Nu ikväll har vi varit hem till min pappa på grillning, mums. Ja just ja, tidigare idag möblerade vi om hemma också. Vi har ställt in ett gammal skåp i köket och byrån som stod där är flyttad upp till vårt sovrum. Byrån som stod i vårt sovrum har vi ställt ut tillfälligt i Alvins blivande rum, matta och soffbord uppe har vi flyttat ner till vardagsrummet och soffbordet och mattan som vi hade nere har flyttat ut i förrådet. Än så länge känns det bra i alla fall, hoppas det kommer fortsätta kännas så.

Igår gick jag igenom begagnade kläder som Alvin fått. Ungefär en tredjedel plockade jag bort direkt, men det andra kommer sparas. Ungefär hälften av det räknar jag med kommer kunna användas nu under sommaren, resten får jag plocka fram senare när plaggen storleksmässigt passar. Det var bland annat ett par jättefräscha KAVAT sandaler i strl 23, förhoppningsvis passar dem nästa sommar. Och på tal om KAVAT, klicka på länkarna för att få se Alvins nyinköpta KAVAT-skor. Jag hade 300kr rabatt så blev nästan 700kr för båda inkl frakt.
Vårskon: http://www.ellos.se/dv/1-Skor-Babyskor/Kavat/_/N-f7oZ1z140bg?Nr=258482&sta=%7ckavat%7c%7c0

Sommarsandalen: http://www.ellos.se/dv/1-Skor-Sandaler/Kavat/_/N-f7vZ1z140bg?Nr=296278&sta=%7ckavat%7c%7c0

Här är även en bild på en nyare modell av den ärvda skon som Alvin fått: http://www.ellos.se/dv/1-Skor-Sandaler/Kavat/_/N-f7vZ1z140bg?Nr=296299&sta=%7ckavat%7c%7c0

Idag på förmiddagen plockade jag fram sommarkläderna i Veras garderob och sedan rensade jag igenom mina sommarlinnen. Jag måste gå igenom mina shorts, kjolar och sommarklänningar också. Snart är sommaren här!!


Gbg

Alvin vaknar när som helst så ska försöka hinna få ihop ett inlägg nu. När jag var i Göteborg så blev det en hel del shopping åt min bror, jag och min syrra sa vad han skulle köpa och han betalade. Det var saker till hans lägenhet. När vi var där i december var det mest större möbler vi hjälpte han med att köpa, nu var dte mer mindre saker. Så som tavlor och liknande. Men vi fick fortfarande inte honom att köpa en micro, känns väldigt konstigt att värma all Alvins mat på spisen och koka välling där mitt i natten, menmen. Jag köpte i alla fall en barnstol åt Mattias som han får ha stående i förrådet när vi inte är där. Är princip omöjligt att få i Alvin mat när han inte sitter i en barnstol. Han äter i så fall bara lite, och sedan ska han utforska allt runt omkring istället.

När jag var i Göteborg passade jag på att träffa en vän som jag lärt känna via familjeliv.se. Det var verkligen kul att ses i verkligheten.

Nu vaknade Alvin, jag hann inte skriva allt jag tänkt skriva men får bli ett till inlägg lite senare.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter att ha varit i Göteborg sedan i tisdags. Orkar dessvärre inte skriva något längre inlägg nu men jag lovar att uppdatera mer imorgon. Jag kan i alla fall dela med mig om shoppandet. Det blev 3 saker, strumpor och shorts till Alvin från H&M och ett par as-coola (och även superfula) kalsonger till Staffan i neonrosa. Jag kunde inte låta bli att köpa dem till honom. Jag har ingen bild på dessa plagg men imorgon eller på måndag ska jag FAKTISKT köpa en ny mobil. Förhoppningsvis går det snabbt och smidigt att ta bilder och fixa in de här.

Borta bra men hemma bäst!

Göteborg

Nu är jag och Alvin i Göteborg, och Lina såklart också. Tågresan gick bra men Alvin verkade lite rastlös eftersom han vill röra på sig i princip hela tiden nu.

På fredag ska jag och Alvin träffa en tjej (och förhoppningsvis hennes lilla tjej också) som jag snackat med på nätet i sissodär 1,5år kanske? Vi började snacka ganska snart efter att vi blivit gravida. Det ska bli spännande att ses. 
Igårkväll skrev jag ut på facebook är att jag är i Gbg och så nu ska jag boka in två dejter till. Hoppas det hinns med! 

Just ja...

Senaste inköpen till Vera räknade jag helt tokigt med, dra av 50kr så får ni fram vad jag betalade. :)


Finfina gårdagen

Jag jobbade till kl 10 igårfm, sedan åkte jag hem till familjen. Det var strålande väder igår så gick inte annat än att ha en bra dag.

Vi var till Coop efter lunch för att lämna tidningar i tidningsinsamlingen och panta alla våra flaskor. Jag såg även att de börjat sälja kulglass i coop-kiosken så blev en varsin glass till mig och Staffan. Jag älskar kulglass! Det blir garanterat många såna i sommar, nu när jag inte ens behöver ta sig till stan för att köpa det.

Alvin stormtrivs utomhus, men igår jag han runt gick i strumpfötter mestadels. Stövlarna trillar lätt av och gympadojjorna är förstora. Men när som helst kommer nya Kavat lära-gå-skorna. Jag hoppas dem kommer idag så vi kan ta med dem till Göteborg imorgon. Alvin och jag åkte rutschkana ihop igår och det verkar han gilla.

Alvins 7e tand kände/såg jag igår också. Det förklarar hans dreggel.

På kvällen igår satt vi utomhus på altanen och åt. Vi grillade inte, men åt rökt fläskfilé och det rekommenderar jag. Det var supergott. Till det gjorde vi min älskade quinoasallad, mums!

Idag ska jag ta en tur in till Gävle för att träffa Bettan. Imorgon drar jag, Alvin och Lina till Göteborg för att hälsa på Mattias.


Senaste inköpen till Vera

Här är dem senaste inköpen till Vera:

En supersnygg/cool skinnjacka:http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Jackor/_/N-f4v?Nr=260737&sta=%7c088+1351%7c%7c0
Fast nu verkar den bara finnas i större storlekar, Vera har 122 på sin.

Söt beigemönstrad klänning: http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/Vertbaudet/_/N-f4bZ1z13zxa?Nr=307865&sta=%7c234+2097%7c%7c0
Fanns inte i strl 122, så Vera fick strl 128 så den är mycket längre på henne än på flickan på bilden. Men det som är bra med klänningar är att de passar länge. Det fungerar att ta en storlek större och de passar i regel minst till barnet passerat storleken efter.

Jag hade en 150kr-rabattkupong så 473kr inkl frakt.

 

Någon som har ett tips på vart jag kan hitta en svart mössa till Alvin? Förut var jag inne på en turkos, men nu vill jag ha en svart.


Vilken mobil?

Någon som kan någonting om mobiler? Jag måste ha en ny! Staffan blir bara mer och mer irriterad på mig när han inte når mig. Jag har inte haft ett fungerade ljud på sissodär ett halvår. Jag vill ha en bra kamera i mobilen, vad tror ni om någon av dessa? HTC incredible S, Sony ericsson xperia arc, lg optimus 2x eller sony ericsson x10?

Lämna gärna en kommentar den som kan något om sånt här. Jag vill kunna ringa, skicka sms, ta bra foton och lätt överföra de till datorn eller mmsa till andras mobiler eller hit till bloggen, för det ska väl gå? Sedan vill jag kunna kolla Facebook och ha vädret tillgängligt i mobilen och liknande. Mobilen ska vara lätt att ha att göra med.

En sämre natt...

Natten inatt var ingen höjdare. Alvin vaknade tätt tätt och bara skrek och skrek varenda gång. Han var i princip otrösterlig. Alvin är förkyld nu så kan hända att det beror på det, men svårt att avgöra. Han somnade tillslut om nästan varenda gång efter massage på magen samt att jag fick halvsitta i sängen med han på mig. Sådana här nätter är inte roliga. Det är tillräckligt att han ska vakna ofta i vanliga fall, men då somna om ganska fort igen.

Igår var vi bortbjudna på middag, det var trevligt! Idag är det dygnsjobb för mig igen. Efter idag har jag inget jobb inbokat förrän i slutet av maj, men jag hoppas att det blir något före det.

 

Fint väder ute. Det blir skönt att snart ta en cykeltur. .)


Cykelpremiär nr 2 plus gungpremiär

I onsdags var vi på Biltema och köpte bl.a. en cykelhjälm till Alvin. Såhär ser den ut (hämtad från www.biltema.se):


Fast jag kan inte minns att det är röda fiskar på den utan enbart hajar. Jag tar kanske fel på det, blir osäker nu. 100kr, billigt och bra.

Staffan tjuvstartade och tog en cykeltur med Alvin igår när jag jobbade trots att jag ville vara med första gången. Men idag tog jag och Alvin en cykeltur ihop. Han verkar gilla det. Vi cyklade förbi en lekplats så Alvin fick gunga för första gången. Han verkade gilla det också.

Jag vill så gärna lägga in bilder på Alvin oftare och på allt vi gör, men jag måste ha en ny mobil med en bra kamera så jag lätt kan mms-a in bilder, för visst går det? Kom gärna med tips på en bra mobil för ungefär 2-3 tusen kr.




Dygn

Jag har jobbat dygn igår morse kl 8 till idag morse kl 8. Denna gång var det inte samma kund som dem två tidigare gångerna, men jag har jobbat hos henne förut också. I sommar ska jag jobba hos båda kunderna.

Brand på sandvik inatt, nu ska jag in och läsa lite om det på nätet... Sägs ju olika hurovida man får vistas utomhus eller inte. Jag jobbade på stan och gick då ut och körde bilen hem i alla fall, och än så länge känner jag inget konstigt. ;)

Ikväll är vi hembjudna på middag, trevligt! Fast Alvin blev lite förkyld inatt, hoppas det inte vill bli sämre.


Fullt upp!

Igår hade jag det så fullt upp att jag inte hann sitta vid datorn en endaste gång. Först tog jag och Alvin en promenad till öppna förskolan, där var vi på babyrytmik. Påväg dit mötte vi en annan mamma och son som också var påväg dit, perfekt med sällskap! En annan mamma sällskapade mig hem, så jag hade någon att prata med då också. Det är mycket roligare att promenera när man har någon att prata med. Väl hemma sov Alvin så jag ställde vagnen i skuggan och lät han sova vidare. Jag passade på att ta en snabbfika i solen och sedan fortsatte jag med krattandet som jag påbörjade i måndags. Men jag hann precis påbörja det så kom Angelica och Novalie förbi. Dem var egentligen påväg till ÖoB men Angelica hade så ont i foten så hon kom bara 100m (hem till mig alltså). Så då satt vi tre ute i solen och nöjt istället. Alvin vaknade efter en stund så då satte sig Novalie och Alvin och lekte och åt majskrokar på filtar på backen. Sedan var det dax för mig och Staffan att städa, jag städade så länge Alvin var relativt nöjd sedan fick Staffan göra klart det. Alvin sov väldigt lite på dagen igår, han fick inte ihop sina två timmar som han minst bör sova under dagen så han var inte glad där efter kl fyra på eftermiddagen. Jag och Alvin tog en promenad för att lugna honom, han tycker om att åka vagn. Vi gick förbi Sofie för att titta om hon satt ute och stekte i solen och det gjorde hon minsann. Jag pratade en stund med henne innnan vi gick vidare och sedan hem igen. Sista timmen innan läggdax var Alvin ganska så nöjd, och vid läggdax trodde vi han skulle däcka på en sekund men såklart valde han att krångla och det tog nog nästan 30min innan han somnade. Jag var också trött igårkväll och la mig tidigt jag med.

Idag valde Alvin att vakna kl 5. Staffan var upp på toa då och såklart vaknade Alvin av Staffans tassande. Jag mummlade till staffan "går du upp på toa en sån här känslig tid så hoppas jag att du var riktigt kissnödig". Stör man Alvin kl 5 på morgonen kan man nästan räkna med att han inte kommer somna om. Så idag blev det en tidigt fm-vila.
Idag kommer Klara och Luna förbi, det blir trevligt! Vi har nog skjutit på det här besöket minst en månad pga sjukdomar. Ikväll ska jag på junta hos Cicci. Vi har bytt dag tills idag då jag jobbar imorgon och i så fall hade inte jag kunnat komma. 

 

Nu ska jag göra mig i ordning. Besöket dyker upp om ca 1 timme.


Utomhusfika

Igår när vi skulle iväg på dop och vi precis hade bytt om inför dopet (förutom Alvin) så kissar Alvin ner mig. Ca 5 min senare handdiskar Staffan en form, och rätt som det är går diskborsten helt otippat av och Staffan blir nerstänkt av en massa smutsvatten. Så när vi väl lyckats bestämma oss för vad vi skulle ha på oss så blev vi tvungen att byta om igen. Det är sånt som man inte vill ska hända när man precis ska åka iväg.

Idag har jag och Alvin spenderat hela eftermiddagen utomhus. Först sov Alvin en liten stund i vagnen, då passade jag på att krattade vår gård. Sedan fortsatte jag kratta en stund efter att Alvin vaknat också, men han var inte så road av att titta på det någon längre stund. Jag hann i alla fall kratta färdigt nästan hela tomten. Resten får jag ta någon annan dag i veckan. Jag tycker faktiskt det är ganska roligt att kratta, fast det jobbiga är att man får skavsår och ont i händerna.
Alvin fick sitt mellis utomhus, det var mysigt! Sedan traskade vi runt, runt och runt. Alvin gick så gott han kunde i sina gummistövlar medan jag höll han i händerna. Jag gick nog nästan två timmar framåtböjd, så nu har jag ont i ryggen. Vi gjorde stopp bl.a. vid vissa garageportar där han nöjt stod och guppa med benen och drog naglarna mot porten så det skar sig så fint i mina öron och gav mig rysningar. Vi gungade även på en gunghäst i lekparken (eller var det något annat djur?) ,tittade på bilar som parkerat, och vi tittade även på några storre pojkar som spelade fotboll. Alvin såg ut att vilja vara med. När dem skulle hem följde Alvin efter och han blev ledsen när han insåg att han inte skulle få följa med in. Stackars liten. :)

På förmiddagen idag så kände jag världens jättesug på att gå ut och cykla med Alvin. Jag har inte tidigare tänkt på att jag faktiskt kan cykla med honom nu. Det är vår och Alvin är en stor kille nu. Men såklart hade jag punktering på cykeln samt att jag inte hittade barnstolsfästerna och Alvin har dessutom ingen cykelhjälm ännu. Vi ska försöka ta oss för att fixa det där någondag nu snart så att Alvin och jag kan ta vår premiärtur.

Dop idag

Idag ska vi på dop, Klaras lilla Luna ska döpas. Hur skriver man på dopkort? Inte kan man väl skriva "grattis", eller är det det man ska göra?

Igårkväll var jag uppe ovanligt sent utan att det var något speciellt inplanerat. Det måste ha varit för att jag sov enda till kl 10 igår morse/förmiddag. 23.15 besökte jag sängen och det var mest för att Alvin var så himla krånglig, orkade inte springa upp och ned för trappan var 10e min. Och natten var ungefär detsamma. Inte bra med andra ord.

Strax innan läggdax igår slog Alvin huvudet/pannan i hörnet på en trä-trapp-pall. Det gick inte hål, men blev som en grop in i pannan. Det blev ganska snart blått i "gropen", sedan vitnades det på runt om. En bula växte snabbt och han blev röd runt den. Det såg ut att göra riktigt ont. Idag ser det dock bättre ut, är en röd prick där gropen var.

Nu så kommer självklart det eviga bekymret om vad vi ska ha på oss på dopet. Jag har funderat ut 4 alternativ till mig själv, hoppas något känns bra på. Sedan är det detta med Staffan, vad ska han ha på sig? Det är så himla svårt att veta om alla män kommer ha kostym, eller om de bara har jeans och skjorta eller något däremellan. I ett sånt här fall vill man gärna vara "som alla andra". Jag kommer nog föreslå jeans, skjorta och kavaj till Staffan. Är det ingen annan som har kavaj kan han enbart ha den som jacka, annars behålla den på när vi går in. Och lite mörkare jeans är nog att föredra om det visar sig att alla andra ha kostymbyxor. Alvins klädsel blir lättast, jeans och skjorta.

Nu hoppas jag Staffan vill kliva upp snart, skulle vilja ta en dusch men vill inte göra det i fall att Alvin vaknar och behöver sövas om.

September

Igår blev det utgång, det är jag himla glad för. September!! :)

Idag har det blivit en tur på stan, lite fika och inköp av goda godisremmar.

Litet inlägg, men alltid nåt... det blir mer senare ikväll eller imorgon.

En bra natt för Alvin...

Inatt hade Alvin en bra natt, den lyder såhär: Tvärdäckade kl 18.30, sov i ett svep till 21.30. Då hade jag lagt mig så jag lyfte över honom till vår säng. Sedan sov han nog till ca kl 2-3 om jag minns rätt. Efter det vaknade han nog till ca 4 ggr, men räckte i princip att stoppa i nappen och hjälpa han att lägga sig i hans favoritsovposition. Vid 5.30 blev han gnällig, jag fixade i ordning välling och efter den somnade han faktiskt om. Det brukar inte hända när klockan är så nära 6. Sedan sov han lite halvoroligt fram till hela 6.45! Härligt!

Jag provade ge risgröten nu i morse igen, men jag fick bara i Alvin några tuggor. Han var mer intresserad av sin smörgås. Eftersom Alvin åt välling enbart 2 timmar innan frukosten så kan det vara så att han helt enkelt inte var hungrig, så vi får prova med risgröten en tredje gång imorgonbitti.

Nästan alla Alvins strumpor i strl 16/18 är bortplockade nu. Istället har vi gått in på strl 19/21. Alvins nya skor som jag beställe tidigare har jag bytt storlek på så väntar på att de ska komma men  det dröjer nog. Som jag skrev tidigare så tror jag inte att strl 20 i vårskon kommer in förrän 10 maj. På sommarskon bytte jag till strl 21.

Idag kl 14 har jag och Lina tid hos frisören. Lina kommer hit redan efter lunch och jag tänker passa på att ta en dusch i lugn och ro då. Det är bökigt att duscha när man är själv med Alvin. Det som fungerar bäst när man är själv med Alvin är att duscha uppe i badkaret så att han kan stå och titta på. Men jag duschar hellre i duschen och det fungerar inte speciellt bra när Alvin är hemma. Att duscha när Alvin sover är inte heller att föredra eftersom han sover ganska oroligt och behöver ofta sövas om, han vaknar väl i så fall lägligt när jag står med schampoo i håret den busen.

Idag hoppas jag att remissen till barnkliniken dimper ner i brevlådan!

 

När vi kommer hem från frisören är nog Staffan hemma igen! Och dessvärre verkar det inte bli nå september ikväll, svårt att få ihop ett gäng... eller?




Vad blir det till middag älskling?

Nu är jag trött. Alvin har precis somnat och jag tänkte tanken att jag skulle lägga mig samtidigt, men nu sitter jag här med varm choklad och ostsmörgås istället, är väl lika bra det. Alvin somnade på 5 sekunder så idag gick det snabbt! Igår när Staffan la honom gick det också snabbt, hade bara två krångelnattningsdagar då. Jag hoppas det dröjer till nästa gång dem kommer.

Idag har Alvin ätit 13st majskrokar. Han har aldrig varit speciellt förtjust i dem men idag när jag provade efter lunchen tryckte han i sig tre stycken. Sedan åt han 5 efter gröt-mellis och 5 efter middagen och fruktpurén. Han hade säkert kunnat äta fler men jag begränsade det lite. Jag tror att han inte har tyckt om dem förut av den anledning att han inte är så förtjust i bitar och att tugga, men nu tuggade han på så bra så. Det knastrade så fint vid varje ny tugga som han bet av.
Det var bara dryga två veckor sedan det släppte med att äta smörgås också, innan lekte han mest med den. Mosad banan är inte Alvin något förtjust i men nu skar jag upp bananen i små bitar och då funkade det. Han börjar väl komma på att han faktiskt kan tugga. Jag provade även ge han en 8-mån burkmat till middag, men där gick gränsen. Det var bara att värma en slät HIPP 6mån burk istället.
BVC-sköterskan tyckte i tisdags när vi var där att vi skulle prova ge Alvin risgröt istället för fullkornsgröt pga hans krångelmage, Staffan gav det imorse men den åt han bara två tuggor av. Antingen gillade han inte den sortens gröt eller så var han helt enkelt inte grötsugen. Jag ska prova imorgonbitti igen för att se om det vill gå bättre då. Majsvälling istället för fullkornsvälling köper Alvin i alla fall, det har vi kört med i ca en vecka nu.

Jag har gjort ordning en vad-ska-vi-äta-till middag-lista, den är egentligen tagen från jobbet fast med någon liten ändring. Jag hoppas den ska underlätta våra middagar. Det som står i parantesen är vad jag planerar att vi (läs Staffan) ska laga under den kommande veckan.
Fredag: Kyckling (Kycklingklubbor, potatissallad)
Lördag: Kött (Fläskfilé, pommes, tsatsiki/bea)
Söndag: Valfritt/Rester
Måndag; Köttfärs (Spagetti, köttfärssås)
Tisdag: Fisk (Lax, potatis, romsås)
Onsdag: Korv (Kokt "knäppkorv", potatismos)
Torsdag: "Mjölmat" (Ugnspannkaka)
Ja mer avancerat än såhär blir det inte. :) Det kan givetvis bli någon ändring, eller jag är ganska säker på att det blir någon ändring. Någon av dagarna kommer vi (läs Staffan) inte orka laga mat så då blir det säkert bara en smörgås.


Spara urvuxna kläder?

Nu sover Alvin sin em-vila. Jag la mig först inne på sängen i gästrummet där han sover i vagnen, men det började klia så hemskt mycket i min hals och jag ville inte hosta och väcka Alvin så då gick jag ut därifrån. Jag får helt enkelt hålla mig vaken tills kvällen. Det blir nog en tidig kväll eftersom Staffan inte är hemma.

Idag tycker jag Alvin är på ett ovanligt gnälligt humör. Jag tog feber på honom med det visade inget. Det kommer bli tungt att gå och bära på honom hela dagen. Men jag hoppas att det vänder när han vaknar!

Alla vinterkläder är bortrensade nu, nu ska våren komma och stanna. Sedan är nästan alla Alvins 74a-plagg bortrensade. Det finns dock några få som fortfarande passar. Nu används mest kläder strl 80 och lite i 86 till och med. Handlar jag inför sommaren blir det 86 och just nu blir det nästan bara kläder inför sommaren. Alvin har tillräckligt med andra kläder (men ibland kan jag ändå inte motstå att köpa nåt nytt). 

Vad ska man gör med alla urvuxna kläder? När det gäller Vera så började jag spara på allt som var helt, rent och inte väldigt slitet, resten slängde jag. Hennes kläder var/är i jättefint skick så det betyder att jag sparade på det mesta. När Alvin kom så kände jag att inget av Veras kläder kommer Alvin använda, förutom överdragsbyxor och täckbyxor som vi har i bland annat svart, så då började jag sälja Veras urvuxna kläder för en billig slant. Men det mesta har inte blivit sålt ännu. Det mesta av Alvins kläder är sparade, bara några få plagg som jag inte alls gillar som ligger i "till-salu-lådan". Alvins kläder är tänkta till den framtida bebisen. Men jag är kluven, är det verkligen lönt att spara så mycket som jag gör? Det känns som om jag kommer vilja köpa nytt till den framtida bebis oavsett och då kommer ju de nya plaggen bli det som används, tror ni inte? Men just kläder i 50-56 tycker jag är bra att spara, det känns det onödigt att köpa en massa nya könsneutrala kläder.

Hemma igen

Jag slutade jobba för dryga timmen sedan, skönt att vara hemma igen! Inte heller är jag lika sliten av kvällens/nattens jobb som sist, superskönt! Vi har inget inplanerat för dagen, ville inte planera in något eftersom jag inte visste hur pigg jag skulle vara idag. Det kan i och för sig bli ganska skönt att bara vara hemma med Alvin idag nu när det är tomt i huset föf första gången på hela veckan. Sjuka Vera har åkt till sin mamma och Staffan är och jobbar, han ska dessutom sova borta och kommer inte hem förrän imorgon eftermiddag. Jag hörde rykten om att det ska bli finare väder i eftermiddag, i så fall blir det en promenix då.

Imorgon ska jag äntligen bleka utväxten, mår ju dåligt av att se ut såhär som jag gör just nu. Jag skulle ha varit till frisören för 1,5 vecka sedan men eftersom jag blev sjuk så blev jag tvungen att avboka besöket. Eftersom Staffan jobbar imorgon när vi ska till frisören så måste Alvin också följa med, men det ska nog gå bra eftersom Lina är med. Den av oss som inte blir tillfixad får helt enkelt vara med Alvin. Men förhoppningsvis kan jag skjuta på em-vilan så att han kan sova ute medan vi blir snygga ostört.

Imorgon vill jag gärna se september, men verkar svårt att få ihop ett gäng så vi får se hur det blir med det.


Finväder

Jag och Alvin tog en promenad i finvädret tidigare i eftermiddag. Det var hur skönt som helst, 13,8 stod det på termometern då. Underbart!

Nu är jag däremot på jobbet, och slutar inte förrän kl 8 imorgonbitti. Staffan ska åka 8.20 så blir till att försöka snabba sig hem. Staffan ska bort med jobbet och är borta torsdag-fredag. Så jag hoppas att jag inte blir lika sliten på jobbet som nu senast i helgen då jag inte har samma möjlighet att vila imorgon på dagen då Staffan inte är hemma. 


Barnkliniken

Nu har vi kommit hem från hälsocentralen. Där togs det några prover och Alvin har ingen infektion eller diabetes i alla fall. Vi fick dock reda på att Alvin har blåsljud i hjärtat, det är inget som uppmärksammat förut. Hemoglobin(??)värdet var lite lågt, men inget som behöver betyda något alls. Jag pratade nyss med läkaren per telefon och hon hade precis pratat med barnkliniken så vi ska dit med Alvin, ska bara få en kallelse per post.
Vad är det då för fel på Alvin, om det ens är nåt fel? Ja för det behöver inte vara någonting alls. Alvin har alltid varit gul i huden, han hade gulsot på BB men inget som behövdes behandlas. Sedan har färgen hängt kvar... Om det är hans naturliga eller om det beror på något annat är frågan? Alvin har sedan 2,5 vecka inte riktigt varit sig själv, började med hög feber, när den gick ner försvann aptiten men på slutet har den hälsat då och då. Efter några dagar mat aptitproblem fick avföringen en gul färg, och den hänger fortfarande kvar. 


Rea

Jag vill tipsa om rean på www.hm.se som startat idag! Passa på att handla innan jag köper slut på allt bra före er. ;)

Om en stund ska jag iväg med Alvin till hälsocentralen. Först ska jag göra mig i ordning...

Fina vårjackorna

Jag glömde skriva tidigare idag att jag äntligen nåt min vikt som jag hade före graviditeten. Tänk vad lite magsjuka och "vara hemma  själv utan nån som lagar middag" några dagar kan göra. Jag har sedan länge gått ner nästan alla 22kg som jag gick upp under graviditeten, men det har funnit 1-2kg som inte velat gå bort, men nu är det ordnat. FAST jag har långt ifrån den kropp som jag hade innan, men jag är bra het för det. :D

Idag var vi först på öppna förskolan och babyrytmik, trevligt! Sedan var på lunch hos svärföräldrarna. Efter det var vi till BVC och jag tog upp våra/mina orosmoment. Svaret jag fick var att kontakta hälsocentralen, så nu är det gjort och vi ska dit imorgon. Alvins kurva hade dessutom planat ut, det gör mig inte direkt mindre orolig nu.

Nu på kvällen innan Alvin kröp i sängs var mamma/mormor här en sväng, hälsade på oss/Alvin och hämtade tightsen som jag beställt åt henne.

Nattningen tog tid idag också, men inte fullt lika långa tid som igår. Jag får hoppas för Staffans skull imorgon att det går lättare, för imorgon ska jag jobba kväll/natt så då får han vara hemma själv med två barn.

Imorgon på dagen kommer Klara och Luna hit, det blir trevligt. Vi har först hälsocentralbesök kl 10.30 och sedan dyker dem nog upp ca 11.20, så jag HOPPAS att hälsocentralbeöket inte drar ut på tiden!

Idag invigde Alvin sina vår-vindkläder och Vera hade sina matchande. Alvin har jackan i turkos och Vera i cerise. Sedan har båda svarta överdragsbyxor till. Jackorna är verkligen supersnygga i dem klara färgerna!
http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Jackor/_/N-f4vZ1z141xe?Nr=287743&sta=gyoZf4vZ1z141xe%7c%7c%7c0


.
.
.

Var precis upp och tittade till Vera som jag tyckte mig höra gny, nu är hon sjuk igen. Usch och fy! :/


Babyrytmik

Idag ska jag och Alvin på babyrytmik på öppna förskolan. Vi missade förra gången men jag hoppas det blir kul. Alvin sover nu, är lite halvsvårt att hinna med en vila före, framförallt när vi som idag ska ta bilen dit. Tar vi en promenad hinner han oftast sova en liten stund i vagnen påväg dit. Anledningen till att vi ska ta bilen är för att först ska jag släppa av Vera hos farmor och farfar, och efter öppna förskolan/babyrytmiken ska även jag och Alvin dit på lunch. kl 13 ska vi tillbaka igen, fast då till BVC. Idag blir det vägning och mätning samt att vi ska träffa tandhygienisten. Det kan ju hända att hon vill se Alvins 6 fina tänder. Jag hoppas Alvin vill visa några steg också.



Härliga altanen

Jag lekte med Alvin ute på altanen nu på eftermiddagen. Det är verkligen superskönt där när solen legat på och värmt, inga ytterkläder behövs. Alvin stormtrivs där, utforskar altanen och allt skrot vi har där för tillfället men snart är det dax att göra vårfint där. Han leker även med alla gamla uteleksaker som jag och mina syskon haft när vi var små, gamla plastbilar och sånt. Jag verkligen längtar efter värme, vår och sommar!

Nu ikväll tog det ca 45min innan Alvin somnade, inte likt honom. Det brukar ta ca 10min. Jag hoppas att han trots det vill sova skönt, så att det inte är magen eller något liknande som tänker krångla.


Hemmadag

Idag var planen att bara jag och Alvin skulle vara hemma och plocka och dona och följa dem rutiner som jag tycker passar bäst. Men så blev tyvärr Vera sjuk inatt och eftersom hon är sängliggandes blev Staffan tvungen att stanna hemma också. Men dem två har mest varit uppe på Veras rum så jag har kunnat njuta av ensamheten ganska bra ändå. Jag tycker att det är skönt att bara få vara hemma själv (eller med Alvin) och dona med dem sysslor jag gillar bäst utan att andra stör (förutom Alvin då...). Staffan har ett ganska bra arbetschema och slutar relativt tidigt dem flesta dagarna förutom måndagar och det tycker jag är perfekt. Det gör mig inget att vara hemma själv enda till 17-17.30 dagen efter en helg. Dem andra dagarna tycker jag det bara är skönt när Staffan kommer hem tidigt.

Ev. kommer min mamma förbi en sväng nu i eftermiddag, men får se om hon vågar nu när Vera blivit sjuk. Mamma har ett par tights här att hämta som jag beställt åt henne, och sedan har hon inte träffat Alvin på ett tag så hon borde nog sakna honom lite.

Imorgon ska jag och Alvin till öppna förskolan för lek och babyrytmik. Jag var ju sjuk förra veckan så då missade vi den gången som var den första gången av den babyrytmiken som jag anmält oss på.


Uppdatering H&M-paket

Nu har Vera provat kläderna som var till henne i H&M-paketet. Här ser ni vad som ska behållas (bilder från www.hm.se)




Här används det väldigt sällan jeans så känns riktigt bra när man hittar riktigt billiga då det alltid är bra att ha några par hemma. 74,50kr (ord. pris 149kr) resepktive 49,50kr (ord. pris 99kr).


Vit söt topp 49,50kr (ord. pris 79,50kr).


Vita 3/4-leggings med söt spetskant till sommaren 24,50kr (ord. pris. 49,50kr).

Sedan behålls också en jeanskjol i mörk denim som dessvärre försvunnit från www.hm.se så har ingen bild på den.

Nu blir det film, 127 dagar (tror jag den heter), men den verkar seg.

Tacogratäng

Jag blev sliten av att jobba, sov 2,5 timme tidigare i eftermiddag. Det har varit kul att ha kommit iväg och jobbat, men skönt att ha det gjort också. Det var verkligen skönt att komma hem till familjen igen. Och Alvin överlevde utan mig, vilken tur! :)

Nu ikväll har vi ätit tacogratäng, det är verkligen supergott!

Recept på Tacogratäng:
Stek 400-500g köttfärs, ha i en påse tacokrydda, lite vatten och en burk tacosås. Låt det puttra upp.
Blanda ihop 250g philadelphiaost med 2dl creme frachie. Ha i det i en ugnsform.
Häll på köttfärsblandningen och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen på 175grader tills osten fått lite färg (ca 20min).

Servera tillsammans med nachos och en god sallad (gärna med bl.a. avokado, feta och majs i).


30min kvar...

Ja nu slutar jag om en halvtimme! Längtar hem till min älskade familj! :)

14 timmar kvar

Nu har jag gjort ca 10 timmar, 14 kvar. Jag hoppas natten vill gå snabbt! 

Snart dax att plocka fram lördagsgotta! :)

Längtar efter min Alvin <3


Ett syskon?

Idag jobbar jag mitt första riktiga pass på ca 10,5 månader. Jag slutar inte förrän kl 10 imorgon fm så jag hoppas verkligen det kommer gå bra för Alvin. Han är ju van vid att vara mig nära sig i princip dygnet runt.

I natt när Alvin skrek efter välling så berättade Staffan att han tänkt att det är tur att de andra två barnen sover i alla fall, det måste betyda att hans hjärna håller på bearbetar tanken på att skaffa ett till barn, tror ni inte det? Jag hoppas det i alla fall och i morse så sa jag därför till Vera att hon borde tjata på pappa om att hon vill ha ett till syskon. Men som det verkar nu kommer det dröööööja. :)

Imorgon skulle jag egentligen på ett ljusparty men det blev inställt så får väl se om Staffan bokat in något när jag kommer hem imorgon, annars blir det väl bara en skön hemmadag med familjen.

Nu ska jag fixa lunch!


Fullt upp

Idag har jag haft det fullt upp, därav inget inlägg förrän nu. Det blev en tur in till Gävle idag. Jag var tvungen att besöka OP-kontoret då jag helt glömt bort att lämna in mitt utdrag från belastningsregistret. Jag får inte jobba om inte det är inlämnat så det var verkligen tur att jag kom igårkväll att jag glömt bort det. Jag passade även på att lämna in timrapporterna när jag ändå var inne på OP-kontoret så slipper jag ta mig till en postlåda. 6 timmar fick jag ihop denna månad. Inte mycket men det blir i alla fall några extra kronor 27 april när lönen kommer. Nu i april ska jag jobba lite mer så lönen i maj blir roligare.

När jag ändå var inne i Gävle så blev det såklart shopping. Alvin har väldigt mycket kläder som det är nu, men till sommaren har han i princip ingenting så kläder till då måste jag såklart tillåta mig handla. Jag hittade ett par tunna och jättemjuka jeanshorts på H&M (ungefär som jeansen jag beställde från H&M, fast dem här är kortbenta) och dem kostade bara 59,50kr. Sedan blev det en fin vit t-shirt med en ficka över ena bröstet, även den från H&M och det var samma pris som på shortsen. Det blev även en visit inne på Lindex och Kappahl. Inne på Lindex köpte jag ett par nya mockasiner i strl 20-21 då hans 18-19 blivit försmå. Dem fanns på rean och eftersom jag hade 10% rabatt på rean så kostade dem bara 36kr. Inne på Kappahl blev jag sugen på att köpa ett par likadana chinosbyxor som jag köpte i helgen till Alvin, men nu i marinblått. Det köpet valde jag dock att vänta med, har inte hunnit använda dem andra jag köpt än så måste se till att göra det först.

Det blev även en lunch inne i gävle, men jag fick tyvärr inte med mig någon kompis. Jag messade alla mina 3(!!) vänner i Gävle men ingen av dem kunde, eller en fick jag inget svar av. Synd! Men det gick bra att luncha själv med Alvin också. Han stormtrivs ju i shoppingcenter. 

På eftersmiddagen blev det storhandling på ICA Maxi, nästan 2300kr slutade notan på. Det är sverkligen jättedyrt att handla!!

Nu tjatar Staffan på mig att det är mat :)

 


RSS 2.0