Min lilla gosplutt <3

Det gick bra på "intron". På Lördag ska jag jobba ett helt dygn (till söndag). Hur ska jag fixa att vara ifrån min lilla gosplutt så länge? Jag har nog max varit ifrån honom 8 timmar och då har det varit natt och han har sovit. I helgen ska jag vara ifrån honom först hela dagen och sedan hela natten och sedan hela söndagsmorgonen. Det kommer bli jobbigt för mig eftersom jag inte alls vet hur Alvin kommer ta det hela. Kunde jag gå in i hans huvud och hjärta och se hur han kände och på så sätt se att det känns bra för honom, då skulle det inte vara några problem. Jag börjar känna en viss stress, en viss ångest SAMTIDIGT som jag verkligen VILL jobba. Hoppas hoppas hoppas Alvin "förlåter" mig för detta!

Nu inatt ska jag sova i gästrummet på prov, bara för att jag vill se att natten fungerar bra utan mig däruppe i sovrummet. Men vad gör jag om det spårar ur? Det får det inte göra! Det pallar jag inte inför helgen.

Det som är synd är att Alvin verkar vara på ett extra krångligt humör nu ikväll/inatt, det kan ju försvåra det hela... Han vaknade 8ggr under dem första 3 "sovandes" timmar nu ikväll... Staffan ska upp och jobba imorgon, och jag är ju van att vara utan sömn så jag kan ju lika gärna fortsätta med det. Det kanske blir att jag smyger mig till vårt sovrum senare, det visar sig. :)


Underbara Alvin

Här bjuder jag på två bilder av min underbara Alvin. Den första bilder är en bild tagen tidigare i vinter när han sitter i sin vagn och ser ljuvlig ut. Den andra bilder är tagen igår när Alvin satt med spänning och glädje och tittade på när pappa Staffan skottade.Vi har inga planer för dagen. Känns inte som om det händer mycket just nu, jag har kommit av mig på något vis. Nästa vecka ska jag se till att boka upp mig på flera saker. Ikväll ska jag i alla fall jobba, eller åtminstone göra introduktion inför helgen då jag ska jobba. Det blir spännande!Internet bröts

Jag skrev ett tidigare inlägg idag på eftermiddagen men av någon konstig anledning bröts internetuppkopplingen precis när jag skulle publisera den. Sådant är inte kul!

Alvin sov en timme på förmiddagen. Eftermiddagsvilan tänkte jag skulle bli utomhus. Vi började gå mot coop och eftersom Alvin inte somnat när vi var där för att hämta ut hans nya skor så orkade jag inte ta någon längre promenad. Han somnade när vi gick hemåt och han fick ligga i vagnen ute på altanen när vi kom hem. Det blev dock bara en 35min-vila, sedan behövde han visst göra nr 2 och såklart gick det igenom kläderna. Av och byte av kläder och blöja, sedan lyckades jag söva om honom inomhus. Alvin sov då 45min till men var ändå toktrött på kvällen.

Jag provade skorna lite snabbt på Alvin redan inne på Coop och paret han ska ha nu i vår verkar inte vara 1 cm längre än foten, utan bara någon millimeter. Sommarskon var mer rymlig, men den hade jag också tagit en storlek större på. Jag ska prova skorna igen men jag misstänker att jag måste byta storlek. Det som är synd är att just den nästkommande storleken inte skulle komma in förrän 10e maj såg jag när jag beställde, det betyder att han måste vara utan skor fram tills dess (förutom att vi har ett par förstora adidasskor och ett par gummistövlar). Så himla synd!

Här är i alla fall kläderna som jag bestämt mig för att behålla från H&M (bilder från www.hm.se)Kängor 359kr (ord. pris 399kr)
Naturvit topp 99kr
Rosa topp 124,50kr (ord. pris 249kr)
Knytskärp 44,50kr (ord. pris 49,50kr)
Sportlinne 179kr (ord. pris 199kr)

Nu på kvällen åkte jag in till Valbo en sväng och där köpte jag en ny jacka, kände panik över att ingen av jackorna i H&M-paketet var bra.
Här är min nya jacka, den är också från H&M (bilden från www.hm.se).Det tråkiga med den här jackan är att jag har förra årets modell fast i svart. Jag skulle gärna ha använt den i år också om den inte vore alldeles förstor. Jag köpte nämligen den när jag var gravid, den passade fortfarande i höstas men nu när jag slutat amma så passar den helt enkelt inte längre men jag spar den inför framtiden, man vet ju aldrig när den kan komma till användning igen. 336,50kr (ord. pris 399kr)


I LOVE rutiner

Jag älskar rutiner. Jag vill gärna veta vad som ska hända och när det ska hända på dagen. Min åsikt är att det är det bästa för barnet också. För den som är intresserad så ska jag nu skriva om våra rutiner som jag försöker hålla på här hemma. Vanligen går det väldigt bra att följa rutinerna, men har vi exempelvis ett besök på öppna förskolan inplanerat på förmiddagen så blir det några justeringar.

Alvin vaknar vanligen ca 6-6.30, men kan variera ganska mycket.
Frukost blir det vanligen ca 7-7.30, beroende på när han vaknat och om/när han åt välling senast.
Ca 2,5 timme efter att Alvin gjort morgon får han sova sin fm-vila. Ibland blir det före fruktmellis, ibland efter. Är klockan mindre än 8.50 när det är dax att sova får han vänta med fruktmellis tills han vaknar annars börjar han med det. Vaknar Alvin före han sovit en timme, så försöker jag alltid söva om honom. Han sover vanligen i sin vagn inomhus på dagarna, men ibland blir det en promenad utomhus. Jag brukar köra lite lätt över tröskeln för att söva honom.
Fruktmellis varierar som sagt men ca 8.50-10.20. Jag vill helst att det blir runt 9-9.30.
Lunch och frukt ca 11.30
Ca 2,5 timmar efter att Alvin vaknat från fm-vilan är det dax för em-vilan. Det blir någongång mellan lunch och mellis. Samma sak gäller här, sover han mindre än en timme försöker jag söva om honom på samma sätt som under fm-vilan.
Ca 14-15.00 är det mellis. Tiden är beroende av hur länge Alvin sover sin em-vila.
Middag och frukt ca 16.30-17.00.
Välling och sedan nattning blir runt 18.30-19.00.
Under natten dricker Alvin vanligen en flaska välling, och han vaknar sjuttioelva gånger utöver det.
Ibland på sena eftermiddagen om Alvin är väldigt trött får han sova 5-20min extra, men det är endast vid behov.
Jag har märkt att om Alvin sover dåligt på dagen så sover han även dåligt på natten. Dvs. han vaknar i så fall mer än sjuttioelva gånger. Jag brukar därför se till att Alvin sover MINST 2 timmar under dagen, helst mer!
Mattiderna har jag lagt så att det liknar tiderna som dem förskolor som jag känner till har, frukost 7.30, frukt 9.30, lunch 11.30 och mellis 14.30.

Just nu sover Alvin sin fm-vila, det blev före fruktmellis. Jag har än så länge fått söva om honom en gång. Han har nu sovit i ca 55min...

Idag blir det en promenix till Coop. Jag ska hämta ut Alvin skor som kommit nu. Hoppas storlekarna passar(/är lite stora på sommarsandalen). Annars har vi inget speciellt inplanerat idag.

Nu ska jag ordna lite med tvätten innan Alvin vaknar.

Göteborg

Jag, Alvin och Lina åker till göteborg 19-23/4 för att hälsa på bror Mattias. Vi blir till och med bjudna dit. Mattias måste verkligen ha det tråkigt där eftersom han betalar för sällskap, men oss gör det ingenting. Det blir roligt att få komma iväg. Vi var även där efter jul och ordnade i Mattias nya lägenhet, men nu bär det alltså snart av igen. Jag hoppas det vill fungera bättre med tågen, sist när jag och Alvin skulle hem (Lina var kvar längre...) så blev ett av våra tåg inställt, spårbyte precis innan avgång och trasig hiss upp till spåret. Det är inte det lättaste när man har både vagn (med ett barn i) och en stor resväska att släpa på. Denna gång åker dock Lina med oss både dit och hem så jag kommer kunna få hjälp på ett helt annat sätt.

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Vi har bara varit hemma och gjort "ingenting". Staffan har mest legat i soffan och varit sliten, medan jag har aktiverat Alvin och ordnat med tvätt. Förra veckan så knackade en försäljare på dörren och erbjöd leveranser av tvättmedel och det nappade jag såklart på, jag som gillar att tvätta. Idag kom första leveransen. Tvättmedlet skulle tydligen räcka i ca 9 månader, blir nog inte fullt så länge för oss som tvättar mycket. Det kom även ett par gummistövar till Alvin idag med posten. Dem var ett tradera"fynd". Jag vet inte om stövlarna kommer hinna användas, så kan vara ett onödigt inköp. Det visar sig så småningom...

Det blir en tidig kväller idag igen. Staffan tittar just nu på fotboll och han säger att det är läggdax när matchen är slut, men när den är slut vet jag inte.

Här är kläderna från H&M som var till Alvin (bilder från www.hm.se)Dessa tre ovanför har Alvin redan, men uppdaterar med större storlekar. Grå cardigan fungerar till det mesta, jeansen är mjuka, tunna, bekväma och perfekt till varmare väder, linnesbodys är perfekt att ha under tröjor så slipper bara magen glipa fram vid lyft när tröjan åker upp. Fast detta får nog vara det sista inköpet av bodys, Alvin börjar bli stora killen nu. Cardigan 62,50kr (ord. pris 69,50kr) Jeans 71,50kr (ord. pris 79,50kr) 3-pack body 99kr
Mörkblå/marin piké, 44,50kr (ord. pris 49,50kr)

Mjukisshorts till sommaren 29,50kr/st (ord. pris 79,50kr/st)

Jag köpte egentligen tre st 2pack t-shirts men hittade ingen bild på den turkosmönstrade/gråa. 71,50kr/per 2-pack (ord. pris 79,50kr/per 2-pack)
T-shirts till sommaren, då dem är stora nu. 19,50kr/st (ord. pris 69,50kr/st)


Här är plagget som var till Staffan (bild från www.hm.se)Mörkblå jacka, 249kr (ord. pris 499kr)


Imorgon ska jag se till att bestämma mig för vilka plagg jag ska ha kvar, jag tycker det är supersvårt att bestämma sig. Jag beställde bl.a. 4st jackor, två av dem som jag funderar på att behålla men det kan lika gärna sluta med att jag skickar tillbaka alla 4. Jag har några plagg som jag vet att jag ska behålla i alla fall, uppdaterar mer sedan.

Blir inget mer inlägg idag, nattinatt!


Första stegen

Ja mitt i allt magsjukan-elände har nu Alvin tagit sina första steg, 3-4-5 snabba steg-någonting har det blivit! Mammas duktiga lilla kille! :)

Redan igår tyckte jag att Alvin gjorde stora framsteg, han kunde stå utan att hålla i sig mycket längre än de tidigare 3 sekunderna som han klarat av och han försökte sig på att ta ett steg men gick sådär. När Staffan kom hem på eftermiddagen och kräktes klädde jag på Alvin galonisar och skor och sedan gick vi ut. Med skorna på kunde Alvin i princip stå "hur länge som helst". Han stod där jag ställde ner honom, alldeles blixtstilla var han. Men skorna var alldeles för stora att gå i. Alvin har ett par adidasskor i strl 21. Jag har beställt ett par lära-gå-skor, dem kommer förmodligen bli mycket bättre. Jag ser fram emot när dem kommer! Adidasskorna kan han istället ha i sommar när han förmodligen är mer stabil och har fått lite större fötter.

Ca 2 timmar efter att Staffan börjat kräkas var det min tur. Mitt i ett blöjbyte och mitt i nattningen av Alvin. Men sedan har jag klarat mig från mer spyor. Staffan har däremot haft det tyngre... Nu sover båda mina pojkar. <3 Vi misstänker att det är Alvin som smittat oss. Natten lördag-söndag så vaknade och hulkade Alvin flera gånger, men kom aldrig någon stor spya utan enbart slem så vi tänkte inte så mycket på det då. Nu däremot känns det logiskt, eftersom Staffan och jag i princip började kräkas samtidigt, borde vi ha blivit smittade samtidigt också.

Idag hade jag både ett frisörsbesök och jobb inplanerat, men blir inget med det nu. Det känns verkligen trist!

Och ja, jag ska ta mig för och uppdatera om H&M-inköpen snart också. :)


Magsjuka

Både jag och Staffan har blivit magsjuk. Så jag uppdaterar mer tidigast imorgon...

Bilder på helgens klädinköp

Alvin sov riktigt bra på förmiddagen. Vi åkte sedan till studiefrämjande som planerat. En hund som befann sig i lokalen tog Alvins ena socka och det tog en stund innan vi lyckades få ut den ur hundens mun/käke. Den är fortfarande hel som tur är, men den blev såklart alldeles blöt och kladdig. Tur att det finns tvättmaskin. :) Efter besöket där åkte vi till Coop och där hämtade jag ut ett H&M-paket som jag längtat efter. Det tar ett tag att gå igenom vad som ska behållas och vad som ska skickas tillbaka. Det är svårast att avgöra till mig själv. Jag uppdaterar senare vilka kläder som ska behållas.

Här ser ni helgens klädinköp från Kappahl som jag skrev om för två inlägg sedan.


Alvins nya byxa och tröja (bilder från www.kappahl.se)

Här är Alvins nya byxa från Kappahl som jag köpte i helgen.Alvins nya tröja från Kappahl


Veras nya byxa (även denna bild från www.kappahl.se)

Veras nya byxa från kappahl

Nu ska jag röja lite här hemma...


Bröllopsinbjudan

God förmiddag! Alvin har sovit som han brukar inatt, dvs. han har vaknat sjuttioelva gånger men somnat om snabbt igen efter varje uppvak. Det skedde dock ett stort framsteg inatt och det var att Alvin inte ville ha någon välling, vilket händer ytterst sällan. Oftast är han sjuk (illamående) om han inte vill ha det men inatt verkade han så frisk så. Förhoppningsvis blir det vanligare och vanligare att han inte behöver välling nattetid.

Nu under morgonkvisten har det hunnits med frukost, tvättning (och det som inkluderas i det), fruktmellis och nu sover Alvin sin fm-vila. När Staffan tog in tidningen imorse så kom han även in med ett kort, vi är nu bjudna på bröllop i sommar. Det ska bli sååå roligt! Jag har endast varit på ett "riktigt" bröllop förut, och där kände jag inte brudparet speciellt bra men nu är det en vän till som ska gifta sig och då blir det extra roligt. Jag börjar såklart direkt fundera på hur jag ska klä mig och hur min resterande familj ska klä sig osv. Jag ska faktiskt skicka iväg ett mail till en duktigt bekant som jag skulle vilja få håret fixat av, men gäller att hon kan/vill ställa upp... vilket jag förmodligen inte ska ha för höga förhoppningar på.

Idag ska vi till studiefrämjandet och lämna in ett papper (gällande vår studiecirkel -syjunta- som jag har med några vänner) som jag borde ha lämnat in för länge sedan. Samma visa varje gång, inte bra alls. Detta blir när Alvin vaknat och jag gjort mig i ordning. Vilket jag ska göra alldeles strax. Jag vill även hinna gå in på sj.se innan Alvin vaknar och titta om jag hittar några billiga tåg till Mattias (min bror i Göteborg) runt påsk. Bäst att sätta igång nu då!

Jag måste först tydliggöra hur tavlan/ramen såg ut som jag skrev om i föregående inlägg, det hänger ner 6(!!!) snören från själva "HOME"-texten och där hänger det tre ramar. Dvs. att varje ram hänger i två snören. Ja då vet ni det, så det inte blir något missförstånd.


Frågor?

Det blev såklart lite shopping i helgen. Jag skulle vilja lägga upp bilder som finns på KappAhl.se men får jag kopiera bilder därifrån och lägga in här (och från andra sidor så som hm.se osv.)? Någon som vet? Jag vet att vissa personer gör så på sina bloggar, men jag vill veta om man verkligen FÅR det.

Det blev i alla fall ett par jättefina chinos-liknande byxor från Kappahl i ljusbeige till Vera och ett par mörkare till Alvin. Det blev även en ljusbeige tunnare tröja med uppvikta ärmar till Alvin, även det från KappAhl. Allt detta för 278kr (ordinare pris 377,50kr). Jag hade 2st 25%are och på byxorna till Vera var det 50kr rabatt. Älskar fynd! Ni kommer få läsa en hel del om mina shoppingfynd som jag gör.

Igår köpte jag även en jättefin tavla/ram på Coop för 149kr, vilket kändes som ett väldigt bra pris. Såhär ser den ut: Den är sliten vit också står det HOME, sedan hänger det ner tre snören och där hänger det tre ramar. Nu måste jag bara ta mig för och framkalla foton, jag vill ju såklart sätta in något i ramarna. Staffan har äntligen fått sin dator lagad och eftersom det inte går att lägga in bilderna från digitalkameran till min dator så har det inte blivit av, men jag ska genast be han lägga in fotona så att jag kan skicka in dem för framkallning.

Sedan så skulle jag vilja ha förslag på någon bra mobil då jag behöver en ny och det ska såklart gå att uppdatera min blogg med den. :D En bra kamera ska den också ha.

Idag har jag, Staffan och Alvin tagit en promenad. Vi var bland annat förbi mamma så att jag kunde hämta tandborsten som jag glömt där, men varken hon eller Lina var hemma och jag hade såklart inte med mig någon nyckeln, så ja, ni förstår... Men en stund efter Alvins mellis så tog vi bilen dit och hämtade den. Vi var även och köpte pizza till Staffan och en sallad till mig. Sedan blev det bad och nu har Alviin sussat sedan dryga timmen tillbaka. Nu blir det TV-mys med Staffan tillsammans med min älskade Trocadero. :)


Äntligen!

Nu har jag äntligen fixat en blogg så nu ska jag "bara" ordna till den. Det verkar dock inte vara det lättaste... Hur det ska gå till får jag klura mer på när jag har tid till det, förhoppningsvis lite senare ikväll.

Här i bloggen ska jag skriva om mitt liv som kommer handla om mig själv, min son, min familj, shopping och lite annat smått och gott. Är svårt att veta nu innan själva bloggandet börjat vad det kommer bli, men det märker ni snart. :) Spännande va..?

Nu ska lille bus-Alvin bada :)
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0