Det är jättebra att Alvin kan leka själv, ...

img817 (MMS)

Det är jättebra att Alvin kan leka själv, men då blir resultatet av vardagsrummet detta. Köket ser ungefär likadant ut det med.


Jag och barnen...

Idag är jag ensam hemma med båda barnen för första gången mer än 30min. Staffan gick strax före halv 8 till jobbet i morse, och kommer hem till ca kl 13. Han jobbar bara halvdag idag. Sedan är planen att han ska vara ledig hela måndagar och fredagar i några veckor. Så då får vi långhelg ihop.
Det har i alla fall gått bra att ha båda barnen hemma idag, över förväntan. Just nu sover båda, eller Vilma halvsover bara. Hon skulle nog vilja sova men får så hemskt mycket uppstötningar som liksom inte kommer upp. Lillpluttan då. Det gör henne så ledsen.
Alvin är feberfri idag, än så länge i alla fall. Vi får se om det kommer nån feber ikväll eller om han klarar sig. Han är dock förkyld på andra sätt också. Snorar och så. Vi får se imorgon om det blir förskolan eller inte. Jag hoppas han är fit for fight då.

Nu i eftermiddag ska vi in och göra hörseltest på Vilma. Hoppas det går bra! Det är ett sånt här standardtest som alla bebisar får göra. Sedan blir det barnens hus. Vi har fortfarande inte köpt nån syskonsits till vagnen. Min plan är att gå till förskolan och lämna/hämta Alvin men just nu är jag ytterst tveksam till att min rygg pallar det denna vecka.

Nu plockade jag upp Vilma, gick dålig för henne att ligga. Det sprakar loss där bak, hoppas det gör underverk. Jag får skriva det jag tänkt skriva senare... så svårt med henne i famnen.

Mer gällande födseln

Nu har jag förlossningsjournalen i handen så nu kan jag justera lite.

Regelbundna värkar från ca 15.00
Etablerade värkar från ca 19.45
Vattenavgång ca 20.15
Krystvärkar från ca 20.35
Barnet föddes ca 20.53 med ena handen mot ena kinden (typ som superman - Alvin föddes också så)
Ingen smärtlindring. Jag skippade ju även lustgasen denna gång.

Vi har väl i princip bestämt att vår lilla flicka ska heta Vilma, vi ska bara smaka lite mer på det först. Det är inte lätt detta med namn. Vi är två personer som ska vara överrens, två personer som inte tycker ett dugg lika gällande namn. Men vi var båda ganska inne på att vi ville ha ett V i namnet, precis som Vera och AlVin.

När Vilma föddes (måste passa på att smaka på namnet...) hade hon bajsat i fostervattnet och svalt det. Vilket inte är så bra. Hon andades men hade det väldigt tungt med andningen. Vilma fick kortvarigt andningsstöd med något de kallar neopuff. Jag såg inte det hela, utan Vilma och Staffan fick följa med personal till ett annat rum där detta utfördes. Vi var sedan tvungna att stanna 24 timmar för observation.
På fm i fredags så konstaterades det att Vilma hade ett blåsljud, så då blev vi tvungna att stanna minst 24 timmar till och vänta in en ny läkarundersökning.
På lördagmorgon var Vilma gul, men vi fick ändå beskedet att vi fick åka hem och återkomma dagen efter om blåsljudet var borta. Annars stanna ett dygn till. Blåsljudet var borta så då packade vi väskan och åkte hem.
Vi var in idag igen. Vilma är fortfarande gul men det såg som tur var bättre ut så vi fick åka hem igen.
Vilma hade gått upp 3g sedan igår, så förmodligen har viktkurvan vänt nu också. Hon hade ju gått ner ca 200g när vi vägde henne igår.

Nu har dessvärre Alvin blivit förkyld och fått feber igen...




Förlossningsberättelsen

Förlossningsberättelsen - i alla fall så som jag minns den

Jag hade ju nån miniblödning igår på förmiddagen. Sedan kände jag helt enkelt på mig att det var nåt på gång. Jag fick en del sammandragningar runt lunch, fast de gjorde inte ont. Men de övergick till svaga svaga värkar. Vid kl 14 kunde de komma nån starkare värk då och då. Jag började klocka värkarna ca 15.30, men det kunde fortfarande komma både väldigt svaga och lite starkare värkar blandat. Men från att jag började klocka var det direkt 4-9 min mellan värkarna - lite halvregelbundet.

Runt kl 16 tog jag alvedon och duschade. De brukar ju kunna fråga på förlossningen om man provat det innan man kommer in. Jag kände att det inte hjälpte. Det fortsatte helt enkelt komma svagare värkar blandat med starkare. Kl 18 lämnades Vera och Alvin till barnvakterna. Jag var fortfarande inte 100 på om det var nåt på G, även om jag trodde det. Det var i princip oftast 5-6min mellan värkarna nu och Staffan tyckte jag skulle ringa in. Jag ville dock stanna hemma så länge som möjligt. Jag hade ingen lust att komma in och bara vara öppen nån enstaka cm. Jag ringde väl ändå in ca 18.30. Därefter kom värkarna tätare, 4-5min mellan ungefär. Så vi bestämde oss för att åka in.

Bilresan var allt annat än skön. Jag började få riktigt ont och jag traskade in i förväg på förlossningen när vi kom fram ca 19.30 medan Staffan åkte och parkerade bilen. Jag såg inte fram emot att ligga på rygg med ctg i 30min så jag ville bara få det överstökat. Jag slapp dock få ctgn påkopplad i undersökningsrummet. Barnmorskan började med undersökning istället för ctg då jag sa hur ont jag hade. Jag var då öppen 7cm, oh yes vad skönt det var att höra! Jag fick fortsätta med att gå in på förlossningsrummet på en gång och byta om och sedan koppla på ctgn där istället. Jag hade ruskigt ont när det var dax att koppla på ctgn. Men jag fick sedan lägga mig på sidan, vilket hjälpte lite lite.

Sedan gick det ganska snabbt även om det kändes som en evighet. Kan det ha varit ca 20.15 som vattnet gick och jag började känna av krystvärkar tro? Barnmorskan kom in och konstaterade att jag var fullt öppen. Bebis behövde dock sjunka ner och sedan krystas ut. Denna tid var nog den mest plågsamma, en nära döden upplevelse. Jag "gnällde" nog mer denna gång, även om jag inte var otrevlig. 20.53 tittade sedan vår lilla tjej ut. Vilken lättnad! Lättnaden var större än sist, tror det beror på att jag visste precis vad som väntades. Bebis kom ut! Jag slapp värkar! Vilken lättnad! Och det var dessutom en liten flicka. Underbart!

Måste säga att barnmorskan och undersköterskan jag hade var underbar! Under Alvins förlossning var jag inte alls lika nöjd. Undersköterskan var denna gång med hela tiden, masserade min rygg osv. Barnmorskan tog mig verkligen på allvar och hade ett vänligt bemötande. Undra om det berodde på min kommentar i journalen. Typ: Hat haft snabbt avslut på tidigare förlossning och vill bli tagen på allvar och trodd på inför den kommande. Ja min barnmorska ville ju inte undersöka mig när jag ville ha en undersökning när jag väntade Alvin. Det visade sig tillslut att jag var fullt öppen även om hon inte trodde på det. Men det är en helt annan historia det.


Glass till efterrätt på bb. Gott!

img805 (MMS)

Glass till efterrätt på bb. Gott!


Gos

img804 (MMS)

Gos


Fina tjejen

img802 (MMS)

Fina tjejen


Min lilla sötnos.

img796 (MMS)

Min lilla sötnos.


Det blev en liten flicka. 20.53 är hon föd...

img795 (MMS)

Det blev en liten flicka. 20.53 är hon född. 3688g och 51cm.


Festar till med en glassig milkshake gjord...

img793 (MMS)

Festar till med en glassig milkshake gjord på 3smak-glass, mjölk, grädde, banan och maränger.


Skönt att få det ur världen

Lämningen av Alvin gick bra i morse, han var ju lite snyftig igår och i förrgår. Så det är skönt att det gick bra nu igen. Två ordinarie personal var i hallen när jag lämnade så jag tog upp detta med hans röda rumpa. De ska byta blöja oftare idag, smörja honom med salvan jag tog med och hålla bättre koll där kring efter lunch om han bajsar så de kan vara snabbare att byta. Skönt att (förhoppningsvis) få detta ur världen nu! Det känns som om man är sur och gnällig när man tar upp sådana här problem, men jag menar ju inte egentligen att "klaga". Utan jag vill mer informera dem om läget, så jag hoppas att dem tog det bra.

Igår tryckte jag i mig en hel annanas, tydligen ska det enligt en myt sätta igång förlossningen. Alldeles nyss såg jag yttepyttelite blod när jag var på toaletten, så förhoppningsvis är nåt på G nu. Jag har ju siktet inställt på den 27e, dvs imorgon. Jag trodde ju först den 13/1, men då blev det inget. Vilket inte var så konstigt, var ju så långt innan jag är beräknad. Så egentligen trodde jag väl aldrig riktigt på det även om jag gärna ville att det skulle ske då. Men nästa datum på tur som jag tror på är ju som sagt imorgon. Så vi får väl se om det kanske sätter igång inatt eller nåt sånt. Staffan ska i alla fall förbereda skapligt inför imorgon om det blir att en vikarie ska sättas in för honom. Han blir nog lite orolig när jag säger ett visst datum, eftersom Alvin föddes på datumet jag hela tiden trodde att det skulle bli.

Röd rumpa!!

Irriterad! Ja när jag hämtade Alvin idag blev jag riktigt irriterad. Alvin satt i knä hos en vuxen när jag hämtade han på förskolan idag. Jag kände direkt att han bajsat. Mycket riktigt, det hade han. Jag fick börja med att tvätta ren hans rumpa med intorkat bajs och Alvin snyftade för att det förmodligen sved. Rumpan var ju alldeles knallröd! Flera cm ut på skinkorna, runt pungen m.m.
Jag skrev aldrig igår i bloggen att han blivit röd redan igår på förskolan, men det finns att läsa på en av mina kommentarer faktiskt. Igår när jag hämtade Alvin hade alltså han också bajsat när jag kom och var röd om rumpan. En del av det röda var fortfarande kvar i morse såg jag trots att jag smort med inotyol. När jag hämtade Alvin idag var det dock mycket värre! Jag fick ju i princip skrapa bort det intorkade bajset på honom. 
Det är fart på Alvins mage så bara för att de bytt bajsblöja en gång på honom under dagen så kan det mycket väl hända både en och två gånger till. Jag är väldigt irriterad och faktiskt besviken över hur det kan få bli såhär.
Nu ikväll har Alvin fått gått omkring och luftat rumpan, vilket den borde må bra av. Imorgon ska jag försöka komma ihåg att skicka med en salva till förskolan och jag förväntar mig att de kollar den betydligt mycket oftare än vad de gjort idag och igår.
Och vet ni vad jag gjort? Jag har fotat Alvins röda rumpa, bara för att ha i fall att... Jag blev nämligen så himla less! Det är inte kul att se hur ont det faktiskt verkar göra när jag ska tvätta ren han. Snyft!

Efter att jag hämtat Alvin idag så var jag ju till barnmorskan. Hon kände på min mage och skickade sedan vidare mig för att göra ett ultraljud. Bebis ligger som den ska med huvudet nedåt, en sån lättnad!

Just nu är jag grymt godissugen/kaksugen, men vi har inget hemma. Jag köpte 1,1kg lösviktsgodis i söndags, det har jag (med viss hjälp av Staffan - fast jag har ätit mest) tryckt i mig. Jag åt det sista idag på förmiddagen. Så nu får jag sitta här och vara sötsugen utan att kunna göra nåt åt det. Ja för nåt fikabröd har vi inte heller hemma, och som om jag skulle orka åka iväg till affären.


Jag har ju lagt allt med mitt utseende på ...

img791 (MMS)

Jag har ju lagt allt med mitt utseende på hyllan de senaste veckorna. Jag använder t.ex. inte linser utan glasögon, trots att jag trivs bättre i linser. Jag sminkar mig inte m.m. men idag är det så illa att jag rör mig utanför huset i mjukisbyxor. Ja och på bilden ser ni mig i v 39 (38+6). Med precis en vecka kvar till beräknad födsel (1/2). Nu blir det att hämta Alvin och sedan barnmorskan.


Försovning och full fart i magen

7.45 slog Alvin upp sina blå i morse. Staffan hade inte ställt nån väckarklocka, Alvin brukar vara en pålitlig väckarklocka. Vera börjar ju kl 8, egentligen Staffan också men han har planeringstid på onsdagsmornar så är inte hela världen att han dyker upp senare. Så Staffan skyndade sig iväg och lämnade Vera. Alvin tog lång tid på sig vid frukostbordet, men även om han börjar 8.30 har det ju ingen större betydelse när han kommer. Jag ringde förskolan vid 8.20 och frågade om nån ordinare var där idag samt att vi skulle bli sena. Det skulle vara en oridnare där idag, plus förra terminens vikarie samt samma vikarie som var där igår. Det kändes helt okej.

Väl hemma igen puttade jag igång bebis för att se hur den låg och om sparkarna fortfarande kändes som om de låg på fel sida, vilket de gjorde. Jag ringde barnmorskan vid 9.45 och berättade läget så nu har jag tid där idag kl 14. När jag sedan klev in i duschen tycks bebis ha snurrat runt mer igen. Nu tycker jag bebis ligger så som den har legat den senaste månaden fram till i måndags och jag känner sparkarna på "rätt" ställe. Jag blir inte klok på detta. Känns pinsamt att gå till barnmorskan och få det konstaterat att bebis ligger rätt (även om jag såklart vill att bebis ska ligga rätt). Känns som om hon inte kommer tro mig om hur bebis slagit runt och levt om rejält där inne de senaste dagarna.

Och alltså bebis rörelser är ju mycket kraftigare nu än vad de varit på länge, är det verkligen normalt? Man hör ju att rörelserna ska komma lika regelbundet som vanligt på slutet men att de inte känns lika kraftigt som tidigare. Jag känner ju mer nu än vad jag gjort på länge!

Alvin hämtar jag 13.30, droppar han en sväng hos farmor & farfar och åker vidare till BM där jag ska vara kl 14.


Kan bebis helt plötsligt ha vänt sig..? Hjälp!

Bebis har i över en månad legat i samma position i magen. Huvudet nedåt, rumpa till vänster ovan naveln och fötterna har sparkat på höger sida. Åtminstone 2 veckor tillbaka har bebis varit fixerad!

Igårkväll kände jag plötsligt att bebis flyttat sig. Rumpan till höger ovan naveln och fötterna sparkandes på vänster sida. Jag tänkte att jag skulle ringa barnmorskan idag och rådfråga henne om detta är vanligt, men kände mig inte riktigt hundra utan jag tänkte att jag skulle ta och ringa imorgon istället om det känns lika.

Men nyss kände jag bebisen hicka ovanför min navel. Den känns vanligen alltid längst ner i min mage. Hickan ska kännas högt upp från bebisen rygg, vilket borde kännas långt ner i min mage eftersom huvudet är nedåt. Har alltså bebis förflyttat sig från sitt fixerade läge nu? Hjälp! Panik!


Badar hos farmor och farfar.

img790 (MMS)

Badar hos farmor och farfar.


Ingen ordinarie på Alvins avdelning

Eftersom skruttbilen är på lagning så har vi ju bara en bil just nu, och det är vi lite ovan med. Förra veckan gick smidigt då vi inte hade Vera nåt. Men nu blir det ju lite mer åka. Staffan går till jobbet och skulle ha gjort det de flesta dagar även om vi haft skruttisen men då lämnar han ju Vera först.
Imorse gick Staffan till jobbet ca 7.15. Jag och Alvin skjutsade Vera så hon var på skolan till 8.00. Alvin börjar inte förrän 8.30 så vi fick leka ute en kvart innan vi blev tvungna att ta oss in då Alvin behövde byta blöja.
Det var ingen förskollärare som mötte oss i hallen. Jag såg på tavlan att en av de ordinare var sjuk och en vabbade. Jag klädde av Alvin och bytte blöja på honom. Då kommer förra terminens vikarie, hon hade suttit inne i köket med 3 barn och inte hört oss. När jag precis fixat i ordning Alvin igen hör jag hon säga till en okänd vikarie som precis dyker upp, att ytterligare en av de ordinarie är sjuk. Jag frågar då när den sista ordinarie kommer och då är hon bortrest. Det är alltså ingen ordinarie på hela avdelning. Just nu har jag grym ångest att jag lämnade Alvin där. Jag var precis påväg därifrån när jag hörde det hela så jag hann knappt tänka. När jag kom till bilen kändes det inte bra. Jag har ju möjlighet att ha Alvin hemma och då ska han inte behöva vara där med enbart vikarier, det känns inte rätt. Men jag kunde samtidigt inte gå tillbaka in och klä på honom igen och ta honom därifrån. Det kändes inte rätt det heller, vad kan det ge Alvin för signaler. Jag är dock glad över att förra terminens vikarie är där, han känner igen henne och accepterar henne. Men jag gissar på att hon kommer ha det fullt upp idag.
Idag måste jag verkligen göra nytta hemma så jag inte får mer ångest av att inte ta tillvara på dagen och den barnfria tiden jag har nu.

Alvin tycker om att leka med veras petshop...

img783 (MMS)

Alvin tycker om att leka med veras petshop. Annars idag då? Ingen bebis och jag tror inte det blir förrän tidigast på fredag. Alvin och jag var på stan på fm och nu har vi precis klivit upp från ett bad. Staffan jobbar sent idag, dvs kl 17 så jag ska nog börja med maten snart.


Feberfri! Hoppas det fortsätter så. Dagens...

img776 (MMS)

Feberfri! Hoppas det fortsätter så. Dagens planer? Ev. Kommer staffans föräldrar förbi en sväng. Vera ska på kalas kl 16. Själv så hoppas jag på att göra nåt också, rastlösas i stan. Det dryga är ju att min kropp inte fixar speciellt mycket just nu och det försämrar utbudet på saker att göra, typ shopping. Staffan har precis ställt sig och bakat bröd, det ni!


Igår med posten, gråa mysbyxor från hm til...

img774 (MMS)

Igår med posten, gråa mysbyxor från hm till alvin. 79kr. Jag har inte varit så förtjust i hms bas-mjukisbyxor tidigare då mudden varit för dålig. Vi får väl se om jag fortfarande tycker likadant. Dem är ju billigare än både kappahls och lindex, förutom att på lindex så har de tag 3 betala för 2 för dem. Annars då? Fortfarande ingen bebis. Och jag tror inte det blir nån förrän tidigast den 27e. Alvin har fortfarande feber, 39,7 i morse. Tråkigt värre! Snart har det ju gått 3 dygn med feber och skulle ju bara sitta i 2, suck!


Fredagsmys

Alvin hade hög feber i natt också. Och i morse med, 39,8 grader. Han fick alvedon då, men sedan hade han ingen feber förrän vid kl 15 på eftermiddagen. Men omöjlig har han varit ändå! Alvin har varit så sur, arg, envis, ja omöjlig med andra ord! Gråtit och skrikit i princip hela tiden. Han somnade dock i soffan kl 11, inte likt honom så nåt som "spökar". Så lunchen blev mycket senare än vanligt, men inte ville han äta. Alvin skrek genom hela måltiden medan jag försökte ha nån typ av matro.

När Staffan kom hem från jobbet skickade jag ut Alvin så de fick vara ute en stund medan jag duschade (annars står Alvin och skriker tills jag duschat färdigt). Han är verkligen jättemammig! Första månaden när Alvin började på förskolan tycker jag han var extremt mammig, men sedan blev det bättre. Alvin var hemma en hel månad från förskolan över jul och har nu faktiskt bara gått 4 dagar under dessa två veckor som han börjat gå där igen, så kan ju ha med det att göra.

Efter duschningen släppte Staffan av mig på ICA Supermarket medan han och Alvin åkte vidare för att hämta Vera hos en kompis. Jag hade nästan handlat färdigt när de kom in i butiken. Väl hemma fixade Staffan biffstroganoff och sedan avslutade vi "barnkvällen" med extra stora ostkrokar och popcorn. Fredagsmys! Resterande del av kvällen blir väl framför TV´n till nåt tråkigt TV-program. Jag gillar ju inte alls typiska "familjeunderhållningsprogram". Till detta blir det som tur är 5kr-julmust och torsdagsmysgodis som jag har kvar sedan igår.

Vad har jag/vi för planer för morgondagen? Ingenting alls egentligen, förutom att Vera har både skridskoskola och kalas som hon ska på.

Torsdagsmys. Men jag är en aning besviken....

img773 (MMS)

Torsdagsmys. Men jag är en aning besviken. Marabou har två nya chokladkakor men coop hade ingen av dem. Det fick bli en apelsinkrokant istället.


Febrig liten kille

Idag är Alvin hemma för han har feber. Igår när jag hämtade han på förskolan så sa förskollärarna att han vaknat redan efter ca 50min, inte likt Alvin förutom när han är sjuk. Och mycket riktigt, han var sjuk. Alvin hade 38,0 när vi kom hem. Senare på eftermiddagen hade han över 39 grader och fick alvedon. Inatt var han vaken ca 1,5 timme och hade då också över 39,0 och fick alvedon. Och febern har fortsatt idag. Jag kollade nyss och då var det uppe i 39,6 grader.

Förut har jag tyckt att 39,6 är jättemycket, men sedan han kom upp i 41,0 i november känns inte 39,6 som så himla mycket. Är febern pga sprutan borde den ge mig sig imorgon. BVC-sköterskan och läkaren sa att febern skulle hålla i sig i 1-2 dagar. Nu har Alvin haft feber i minst 1 dygn.

10.30 idag hade jag ett besök hos barnmorskan. Jag släppte av Alvin på Staffans jobb så att han fick vara där under tiden. Besöket gick bra. Värderna var bra. Hjärtljudet var lite högt men bebis rörde sig massor den här gången, så då är det den logiska förklaringen till det hela. Själv så hade jag gått upp ca 19,5kg nu!

Efter BM-besöket hämtade jag upp Alvin igen och sedan vidare till Therese för att hämta upp henne. Så det blev lite thé-drickande hos mig innan hon skulle vidare på nästa fika.

Alvin sov bara knappa timmen idag på dagen också, typiskt! När man är febrig ska man väl sova mer än vad man brukar göra i vanliga fall?! Ne inte min Alvin inte, det har han aldrig gjort.

Trötta killen myser i soffan. Är nog sprut...

img769 (MMS)

Trötta killen myser i soffan. Är nog sprutan som Alvin fick förra tisdagen som gör sitt. Hoppas han är piggelin till förskolan imorgon.


Natten...

Inatt har Alvin varit som en igel på mig (Staffans uttryck) och min redan dåliga sömn förvärras rejält av det. Både jag och Staffan har fått flytta på honom flera gånger inatt då han legat tätt tätt intill mig så att jag inte kunnat röra mig. Jag måste vända på mig minst 1 gång i timmen för längre tid än det klarar inte min kropp av att ligga på samma sida i sträck. Varje gång jag vaknat av värk eller av Alvins bök har jag mått illa. Själva vändningen är ett helt projekt det med. Inget snabbt smidigt vändning i sängen, utan jag måste försöka vända mig om utan att använda magmusklerna. Jag måste alltså dra och knuffa runt mig själv på nåt sätt, annars gör magontet superont. Ja ni hör, jag har det inte lätt just nu.
Staffan lämnade i alla fall Alvin i morse. När dem åkte tappade jag upp ett bad och la mig och tupplurade där, superskönt. Ett tag i alla fall... Jag klev upp efter ca 50min och förflyttade mig till sängen där jag lyckades somna om. Så jag har i princip "sovit bort" hela förmiddagen. Men det behövdes! Ändå kan jag inte låta bli att få ångest över att jag slösar bort min tid till såna "onödiga" saker, när jag borde pyssla här hemma med viktigare saker istället. Men som Staffan säger; Är ju tänkt att jag ska ägna förmiddagen till vila.

Om ca 40min ska jag åka och hämta Alvin från förskolan. Jag hoppas han är på bra humör och jag tror vi ska lyxa med glassmellis när vi kommer hem igen. Staffan har sin tidiga dag idag och är förmodligen hemma runt kl 15.

Förvärkar

Jag tog ju mig till Coop igår. Men vad jobbigt det är att bara gå där en sväng. Och inatt fick jag lida för min ansträngning, vaknade av förvärkar flera gånger. Jag hoppas verkligen att de är till nån nytta och att jag inte ligger och har ont bara ändå... På Coop blev jag pålurad omega3-kapslar av en försäljare som stod vid ingången, men planen är faktiskt att säga upp det. Jag ska bara googla lite på märket först.

Idag är första dagen som Alvin går på förskolan och jag har inget inplanerat. Förra veckan skulle jag till gamla jobbet för att lämna in en nyckel och till barnmorskan som skickade vidare mig till förlossningen. Så idag ska jag bara vara hemma och ha det så bra som det går. Jag ska plocka undan leksaker, disk, tvätt i den mån jag orkar med massor av pauser. Sedan blir det förmodligen en skönt dusch eller ett bad. Alvin ska hämtas 13.30 och då ska vi hem till Helena och Alice - på lite fika hoppas jag. Ikväll har jag "junta"/tjejfika med Therese och Cecilia. Alltid lika trevligt.

I hm paketet: svart klänning till mig, 3 s...

img768 (MMS)

I hm paketet: svart klänning till mig, 3 strumpor, 1 t-shirt, 2 långärmade, 1 pyjamas och 1 par byxor till Alvin, 5pack lågstrumpor och 1 vit kofta till Vera. Allt för 614kr inkl frakt (ord. Pris ca 900kr). Nu blir det förmodligen ingen mer shopping förrän jag ska köpa bebiskläder till bebisen. Bara den vill komma snart så. 2 veckor och 1 dag kvar idag tills det är dax. Men jag hoppas ju på före det.


Måndagsmys med chokladöverdragna ahlgrens ...

img767 (MMS)

Måndagsmys med chokladöverdragna ahlgrens bilar med strössel. Till blir det cola.


Denna dumma magsjuka

Alvin kräktes ju en gång natten till i fredags och sedan en gång natten till i lördags. Vera är hos sin mamma nu men tydligen hade hon kräkts natten till igår. Och Staffan kräktes en gång igårkväll. Jag är chockad över att jag inte blivit dålig ännu, men jag hoppas verkligen att jag klarar mig. Jag ska ju genomgå en förlossning snart och blir det som sist har jag en hel del kräkor att se fram emot. Det tycker jag kan räcka!

Både Alvin och Staffan ligger och sover för stunden. Jag är fruktansvärt trött jag med men jag kan inte sova om jag har själva "passningen" av Alvin. Vet inte varför, det går bara inte. Jag hoppas att Alvin kan gå på förskolan imorgon, kanske jag får tid att vila på dagen. Jag sover ju så fruktansvärt dåligt på nätterna. Är det inte Alvin som väcker mig är det förvärkar, ryggont, ligamenten eller något annat. Jag kan inte vända mig på nåt bra sätt i sängen heller, utan gör ont ont att vända sig förutom att jag är otymplig som bara den också.

Nu i eftermiddag eller ikväll ska jag försöka ta mig till Coop om Staffan är såpass pigg att han kan ha Alvin hemma. Dels behöver vi verkligen handla och dels så har jag ett litet paket att hämta ut från H&M.
En lustig sak gällande coop, jag har många gånger tänkt tanken på hur pinsamt det skulle vara om vattnet gick inne på coop, så nu törs jag knappt gå dit. Vattnet skulle ju kunna gå när som helst nu egentligen, och då vågar jag knappt handla på Coop. Med Alvin gick aldrig vattnet, så egentligen har jag nog ingenting att oro mig för. Det är nån konstig "idé" som fastnat i mitt huvud.


Trötta killen påväg hem från järbo. Kräkfr...

img765 (MMS)

Trötta killen påväg hem från järbo. Kräkfri natt inatt. Han kräktes ju 2 nätter i rad men inget på dagarna, mysko! Men nu hoppas jag Alvin är fit for fight och att vi andra klarar oss.


Förvaringslådan. Det känns vågat att ställ...

img763 (MMS)

Förvaringslådan. Det känns vågat att ställa fram mina dyra ljushållare. Det kanske inte blir speciellt långvarigt. Förhoppningsvis tänker Alvin låta dem vara. I förvaringslådan har jag stoppat ner handdukar som hör till badrummet här nere. Det är så överfullt med handdukar i badrummet uppe, och det finns ingen plats inne i badrummet nere. Vi får se hur denna lösning kommer fungera.


Lite ommöblering i vardagsrummet. Jag har ...

img762 (MMS)

Lite ommöblering i vardagsrummet. Jag har flyttat sofforna närmare fönstret och förvaringslådan som stod där bakom har jag flyttat till ursprungsplatsen. Vänta ska ni få se det också... och vårigt med ett rosa ljus kan jag tycka.


Alvin brer på smör på sin smörgås.

img759 (MMS)

Alvin brer på smör på sin smörgås.


Hemmadag

Inatt var jag min tanke att förlossningen skulle sätta igång så att jag skulle få barn såhär på tjugondagknut. Men ingen förlossningen har satt igång, utan istället vaknade jag av att Alvin kräktes. Det blev bara en gång men rejält. Blä för magsjuka! Och nu kommer säkert jag få det också, jag verkar ju vara så känslig mot det när jag är gravid.

Idag är det tvättning för fulla muggar. Jag blir så äcklad av kräkorna så jag vill tvätta allt 2ggr dessutom.

Igår var jag till BM på rutinundersökning. Bebis är fortfarande fixerad sedan sist, tur nog! Bebis ligger väldigt långt ned. Så kan ju hända att ökningen av förvärkar de senaste dagarna gjort ett visst resultat, det hoppas jag på i alla fall. Det känns ju onödigt att ha ont för ingenting. Bebis hade dock höga hjärtljud så BM skickade in oss till förlossningen för att göra ett ctg, men allt såg bra ut som tur var. Min BM sa dock innan jag åkte in till förlossningen att hon inte tror att jag kommer gå över tiden. Så jag hoppas på det, min känsla har också varit så. Men det visar sig hur det blir.

Sofie ringde när vi var påväg hem från förlossningen så jag Alvin blev ditbjuden på em-fika. Trevligt värre!

Alvin har varit på skapligt humör under morgonen, men strax efter halv 10 vände det. Han var bara ledsen, arg och frustrerad. Så vid 10.15 la jag honom och det visade sig att han var trött. Lillplutten då!

Mitt liv

Nu ska jag ta tag i mitt underbara vardagsliv igen. Det var verkligen länge sedan jag skrev något här. Jag har shoppat och vi har fått fina julklappar men jag tänker dessvärre inte uppdatera mer än så om det.
Vad har hänt i mitt liv på sistone tro? Jag minns inte exakt när jag skrev här sist men förutom en trevlig jul med släkt och en trevlig nyårsafton kan jag väl skriva några andra saker som hänt.

Min sista dag på jobbet gjorde jag den 20/12. Det var blandade känslor, men nu när jag varit ledig ett tag börjar jag komma in i det igen och det går ju inte att säga annat än att det är ganska så skönt. Alvin var sjuk under min sista vecka så jag arbetade bara en dag den veckan, det kändes dock synd. Jag hade semester fram till nyår och förra veckan var jag föräldraledig med Alvin. Nu är jag föräldraledig på detta vis: mån + fre med Alvin och tis-tors med den kommande bebisen. Jag vill egentligen inte börja ta ut bebisens dagar men jag vill ha Alvin på förskolan tis-tors och det går ju inte om jag är föräldraledig med Alvin då.
Egentligen låter det illa i mina öron att ha ett barn under ca 2,5 år på förskolan nu när jag är hemma (Alvin började där idag igen..), men eftersom vi hann skola in Alvin innan bebis kommit så vill jag åtminstone ha han där tills en början och se hur det kommer fungera (+ att jag kanske behöver lite vila samt att man vet aldrig hur kommande bebis är..). Och var ju en månad sedan han gick där senast så vill inte ha allt för långt glapp. Glappet märktes dock idag. Alvin köpte att han skulle vara där, gick till sin fröken men var ledsen när jag gick. Det blir intressant att höra hur det gått idag när jag hämtar honom.
Eftersom det är Alvins första förskoledag idag på länge är detta också första dagen jag varit hemma SJÄLV. Jag hälsade på gamla jobbet och lämnade tillbaka en nyckel så var inte hemma igen förrän ca 10.15. Och nu ska jag åka och hämta Alvin om ca 5min, så hann inte vara hemma så jättelänge. Men blir lika imorgon. Lämnar Alvin till 8.30 och hämtar kl 13.30. Det jag har inbokat för egen del är ett barnmorskebesök kl 11.
Jag har varit en hel del hos barnmorskan på sistone. Jag blev förkyld strax innan jag slutade arbeta, och det blev värre under mellandagarna. Jag fick fruktansvärd huvudvärk vilket jag aldrig brukar ha. Då fick jag komma in på ett extra besök hos BM (barnmorskan). Blodtrycket var högre än vad jag brukar ha. Detta var torsdagen innan nyårafton. Dagen efter var jag till hälsocentralen och det visade sig att jag hade inflammation i bihålorna så fick pencillin i 10 dagar mot det. BM-besöket förra måndagen hade jag ännu högre blodtryck. I torsdags var det lite lägre så behövde inte gå dit förrän imorgon (efter 1 vecka). Vi får hoppas på att det ser bra ut då.

När det gäller Alvins utveckling kan jag inte säga annat än "härmapa". Han snappar upp och härmar en massa ord.

Men nu måste jag åka och hämta Alvin, ska försöka uppdatera mer nu när jag är föräldraledig.

Bebis är beräknad om 3 veckor precis idag, bara så ni vet.


RSS 2.0