Less

Vad less jag blir! Mina mms-inlägg kommer inte in. Och jag som inte har tid att vara här inne och skriva långa inlägg speciellt ofta. Utan jag tycker det är så smidigt att kunna skicka in ett mms med mina inköp m.m. Jag måste kolla upp om det är min mobil eller nån bugg med sidan här som gör att mina inlägg inte kommer in. Tröttsamt är det i alla fall!
Och sommaren rullar på. Staffan börjar jobba om 2 veckor igen. Snart är man tillbaka i verkligenheten igen. Jag njuter till fullo av sommaren, men det går inte säga annat än att varje årstid har sin charm.

Och vet ni vad? Jag GÖR barnmat till Vilma. Nu har jag både kokat högrev (som skulle kokas i 1,5 timme) och gjort frikadeller med sås till. Ambitiöst eller vadå?

Utkast: Jul. 13, 2012

Jag förstår inte varför alla mina inlägg som jag skickat in via mms inte kommit in. Jag har skickar in många inlägg efter den 4 juli då den senaste syns. Nu törs jag inte skicka in flera riktigt än, känns onödigt att betala för en massa mms som inte kommer in.

Inatt sov Vilma dåligt. Först sov hon som en stock från 19.00-23.30 och efter det var det massvis med krångel. En idé jag har nu är att det beror på ersättningen. Ikväll ska hon INTE få nån ersättning, utan gröt. (Vilma har ju sedan hon var 3 månader fått ersättning på kvällen..). Jag minns att jag sa till någon person när Vilma ätit ersättning i ca 1 månad att jag upplevde att nätterna blivit sämre den senaste månaden. Men inte har vi testat dra in på ersättningen, och på kvällen inför natten till igår ville Vilma knappt äta någon ersättning, och då sov hon bra. På ett sätt hoppas jag att det beror på ersättningen (även om det vore synd om det är nån allergi), för då kan vi förmodligen göra något åt det hela.

Idag då? Jo idag vaknade Vilma kl 5 och jag klev upp med henne en liten stund senare. Alvin kom sedan ner till oss runt kl 6 då vi åt frukost. Sedan har jag varit på fm-fika hos Sofie idag och kom hem runt 12.50 då den blev en snabb lunch för Alvin bestående av korv med bröd och sedan vila. Just nu sover båda barnen och Alvin ska väckas 14.25 för då har han sovit en timme. Känner jag Vilma rätt kommer hon vakna däromkring hon också.
På dagarna sover Vilma i regel ett längre pass på förmiddagen på vanligen 1,5-2 timmar och jag är så himla glad för att hon oftast sovcer ett längre pass per dag i alla fall, även om jag egentligen hade velat haft det efter lunch. Sedan sover hon vanligen ett 45min-pass och ett 30min-pass. Flera gånger i veckan blir det dock ändringar och hon vaknar tidigare eller senare (oftast tidigare förutom ibland på fm-vila där hon kan passera 2 timmar ibland). Och mellan sovpassen är hon vanligen vaken 2-2,5 timme, ibland 3. Och nån gång ibland blir det 4 sovpass eller ett extra powernap i alla fall. Jág försökte under några dagar med bestämda sovtider men gav sedan upp. Såhär såg schemat ut då: 8.30: 1 timme, 11.45: 1,5 timme, 15.30: 45min. Jag fick oftast väcka Vilma på fm-passet, men trots att jag väckte henne under det passet så kunde hon inte sova ett längre pass på 1,5 timme efter lunch - tråkigt nog! Vi får se om jag ger det ett till försök med bestämda sovtider när sommaren är slut. Det är rätt skönt med någorlunda bestämda tider, då går det lättare att planera dagen. Framförallt eftersom Vilma har svårt att sova i vagnen inomhus.

Nu ska jag dricka upp min kopp the innan det är dax att väcka Alvin.

Var har inläggen tagit vägen..?

Nu var det verkligen jättelänge sedan jag skrev ett "riktigt" inlägg. Men först måste jag skriva att det saknas massor av mms-inlägg som jag brukar skickat in hit till min blogg. Jag har ju inte varit inloggad och haft koll på att de kommit in. Är det nytt nr eller nåt sånt tro..?
 
Vilma är nu ca 5,5 månader och Alvin blev 2 år i juni. Allt rullar på, det går undan! Och jag hinner ingenting. Det är rent av stressigt!
Jag HAR lyckats få 2 barn som inte sover, ska inte det vara omöjligt? Natten till idag var nog den bästa för Vilma i och för sig, 3 uppvak och 1 amning under tiden 18.50-6.00 då Vilma gjorde morgon. 
Vilma ammas fortfarande, men jag ger även gröt och lite mat och frukt.
Alvin är fortfarande snäll mot Vilma, han gör inte illa henne med flit. Däremot är det fart i Alvin och "olyckor" kan hända och hans kramar uppskattas inte alltid av Vilma.
Vi var på BVC med Vilma i tisdags, 65,5cm och 7860g (har jag för mig - mitt minne är inte det bästa nu för tiden..). Alvin var vi på BVC med i mitten/slutet av juni och han var nästan precis lika stor som i januari. Från att alltid ha varit större än medel ligger han nu under kurvan. Men trots att han inte vuxit som han kanske borde så ska vi inte tillbaka till BVC med honom förrän han är 3år. Är inte det konstigt?
 
Nu ska jag försöka skriva dessa inlägg igen oss. Staffan är ledig så nu borde det ju finnas mer tid. Och Staffan har nyligen börjat kunna lägga Vilma, så nu lägger vi Vilma och Alvin varannan natt.
 
 
 
 

Trött Vilma med en av sina nya nappar från...

img1319 (MMS)

Trött Vilma med en av sina nya nappar från morbror Mattias. Och vet ni vad..? Min mobildisplay har gått sönder!


Ellos har kommit!

img1326 (MMS)

Ellos har kommit!


Döljt 70talsblommorna med svarta...

img1324 (MMS)

Döljt 70talsblommorna med svarta...


Denna fick jag av mamma idag.

img1323 (MMS)

Denna fick jag av mamma idag.


Min lilla apa.

img1322 (MMS)

Min lilla apa.


RSS 2.0