finbesök

Jag har jobbat till 8 i morse. När jag kom hem la jag mig med Alvin och vi sov i över 2 timmar. Jag var helt yr så jag kände att jag behövde sova, men mådde dessvärre mycket sämre när jag vaknade. Men efter blodpudding och bacon blev det bättre. Sedan var jag och Alvin ute en stund i finvädret innan Therese, Moa och hennes Mattias kom förbi på fika, trevligt värre! Resten av eftermiddagen spenderades utomhus. Nu sussar Alvin och jag hoppas han vill sova gott inatt.

TIPS

Rea på www.hm.se
Skynda att fynda innan jag handlar upp allt!

Idag jobb, Alvin är med Staffan på hans jobb.

En del av nya tavellisten från smaksak. Kä...

img236 (MMS)

En del av nya tavellisten från smaksak. Kärleken övervinner fall...?


Nya hushållspappershållaren från smaksak.

img232 (MMS)

Nya hushållspappershållaren från smaksak.


Snyft snyft snyft

Ja så känner jag mig just nu!

Alvin har förresten fått sin 11e tand, den dök upp igår. :) Borde komma en till när som helst, sedan kan jag inte känna att det är några flera på ingång inom den närmaste tiden, men det kan ju snabbt ändra sig.

Idag var jag och Alvin till Valbo och IKEA. Det blev lite småhandling på IKEA så som servetter m.m. Det blev även födelsedagspresenter till Alvin. Inne på smaksak blev det en jättefin bricka till mamma i mors dags present. Sedan till mig blev det en hushållspappershållare och en tavellist som jag tror att jag ska ha i sovrummet. Jag skulle vilja ha några små värmeljusstakar där på. Den är ganska djup så borde funka. Jag ska ta kort på den och lägga ut här så ska ni få se. Efter turen till Valbo var jag och Alvin förbi mamma på rabarberpaj. Mamma/mormor hade gjort rabarberkräm till Alvin men han åt bara några tuggor. Nu ikväll blir det bara soffmys, sedan tidig kväller. Sov inte speciellt mycket inatt. Det var nån som kom hem och väckte Alvin så att jag fick vara vaken med honom i nästan 1,5 timme. Jippi!

Imorgon ska jag jobba! Riktigt härligt med extra pengar. Denna månad blev det en del extra, känns verkligen toppen!

 


Leker lite på ikea också :)

img230 (MMS)

Leker lite på ikea också :)


Fick på ikea :)

img225 (MMS)

Fick på ikea :)


Hoppihoppihopp... idag har vi en piggare k...

img222 (MMS)

Hoppihoppihopp... idag har vi en piggare kille. :)


Diagnos Förkylningsastma

Ja idag åkte vi in till hälsocentralen med en liten alvin som hade det jobbigt med andningen. Hela natten och idag har det varit så. När vi tog tid innan vi ringde in till hälsocentralen hann han ta uppemot 70 rossliga och tjutande andetag på en minut, och hela hans mage fick verkligen jobba. Väl inne på hälsocentralen fick han inhalera 2 gånger 2min plus att han fick nåt att dricka. Så nu har alltså Alvin fått förkylningsastma, vilket är ganska väntat. Det har alltid satt sig i luftrören när han blivit förkyld. Men denna gång har varit värst, Alvin har sovit hela 4ggr idag och endast varit vaken max 50min mellan förutom nu sista gången innan läggdax. Inte likt honom och nästan somna så fort man lägger ner honom (med mig bredvid). Han är helt utslagen stackar'n. Alvin har redan somnat för natten också. Med oss hem från hälsocentralen nu i em fick vi ventoline, ska väl vara bättre än mollipect som vi fick sist. Sedan ska vi bli kallade av barnkliniken igen och få av dem så att vi kan inhalera hemma.

Annars idag har jag inte hunnit med någonting alls!


Förkylda

Båda jag och Alvin är förkylda. Det tog lång tid innan Alvin somnade nu ikväll för han hostar hela tiden, absolut hela tiden. Och han gör det fortfarande. Alvin har redan vaknat en gång, och fler gånger kommer det att bli...

Nätterna har blivit sämre igen, det vill säga att han gör morgon på tok för tidigt igen trots att Alvin endast får sova mellan 1timme o 45min och 2timmar o 15min. I morse tyckte han att det var morgon 4.55.

Idag var vi och handlade på Coop på fm med alla pensionärer, vilket gäng! Jag hörde en pensionär ge en annan en riktigt spydig kommentar, en annan tog två av mina plastkassar.

Imorgon står det mellan att åka in på IKEA eller köpa blommor som jag ska planetar utomhus, MEN det gäller också att vi båda är friskare då.


Gårdagens kappahlinköp, 203kr (ord. Pris 3...

img211 (MMS)

Gårdagens kappahlinköp, 203kr (ord. Pris 305kr). Det är två långärmade tröjor till alvin, det par tights till vera samt det par badbyxor till alvin som han valde alldeles själv, eller han valde själv mellan två par.


Gårdagens lindexinköp till alvin, 463,50kr...

img210 (MMS)

Gårdagens lindexinköp till alvin, 463,50kr (ord. Pris 663,50kr. Det är tre långärmade tröjor, två t-shirts och det par långbyxor. I priset är även tre stycken underklädersplagg till vera inräknat.


Åh vad nere jag blev nu då...

Jag fick inte jobbet där jag var på intervju för två veckor sedan. Snyft! :( Jag såg att jag hade fått ett mail om det nu idag. :( Det är väl lika bra jag ställer in mig på att vara hemma i höst, är väl kanske lika bra det eftersom Staffan inte vill vara hemma hela terminen. Men känner mig ändå så nere nu. :(

Natten

Igårkväll somnade inte Alvin förrän efter 19.30. Han vaknade några gånger under natten och fick välling 5.50. Jag trodde inte att Alvin skulle somna om efter det men efter ca 20min sov han och gjorde inte morgon förrän strax efter 7.00. Vilken sovmorgon jag fick! Detta med en minskning på dagsvilan verkar fungera, hoppas det tänker fortsätta så. Idag sov Alvin 45min på fm och 1 timme o 15min på em.

Idag har vi bara varit hemma. Jag planerade först att vi skulle till Smassens öppna förskola idag men eftersom att Alvin sov så länge på morgonen så hann jag inte med någon dusch innan Staffan åkte till jobbet. Vanligen brukar jag duscha innan Staffan åker och jobbar, det är absolut smidigast så. Idag fick det istället bli en dusch på eftermiddagen.

Imorgon på fm blir det till att träffa Therese på stan... och imorgonkväll har vi junta hos Cicci.


Veras nya svarta tunna strumpbyxor och 5-p...

img208 (MMS)

Veras nya svarta tunna strumpbyxor och 5-pack strumpor. Från kappahl 45kr (ord. Pris 59,50kr) respektive från hm 30kr (ord. Pris 79,50kr).


Fm-mys :)

img204 (MMS)

Fm-mys :)


Alvin i nya solhatten. 39,50kr på kappahl.

img197 (MMS)

Alvin i nya solhatten. 39,50kr på kappahl.


Öppna förskolan i Vallhov

I helgen har det varit fullt upp. Började skriva ett inlägg här igår om ¨fredag och lördag men sen så blev det nåt fel och då orkade jag inte skriva om det. Så nu orkar jag inte skriva om helgen, utan det hände en massa roligt och spännande kan jag väl säga (fast alltså ingen sådär jättespeciellt). Kan väl nämna att mössan jag la in här i fredags är köpt från denna sida: http://www.buffis.webb.se/ Den är riktigt välgjord men inte sådär turkos som jag tänkt mig. Men den ser dyr och fin ut ändå.

Igårem var vi på kalas hos Staffans systerdotter som fyllt år. Efter det var vi hembjudna på middag hos Christoffer, Petra och Simon som är 2 dagar yngre än Alvin. Det var riktigt gott! Idag har jag och Alvin varit på Vallhovs öppna förskola för första gången, det var trevligt! Sedan på eftermiddagen var vi in till Valbo en sväng, blev några småinköp till Alvin och Vera men uppdaterar om det senare.

De senaste veckorna har Alvin mestadels vaknat mellan 4.30-5 men då har han också sovit ca 3 timmar ibland på dagen. Nu har vi börjat begränsat dagsvilan och förhoppningsvis vill han sova 11-12 timmar på natten då istället. Alvin sov lite längre i morse så jag hoppas detta fungerar! Igår på dagen sov Alvin 25min på fm och 1 timme o 40min på em. Idag sov Alvin 30min på fm och 1 timme o 35min på em. Planen är att han ska sova 20-45min på fm och 1 timme - 1 timme och 45min på em. Den sammanlagda dagsvilan har jag tänkt ska bli 1 timme o 45min - 2 timmar o 15min. Det känns lagom för att sedan sova 11-12 timmar på natten. Det som är synd är att jag missar mitt sköna fm-lugn de dagar vi är hemma på fm för tidigare har han ju sovit ca 1,5 timme på fm och det har varit riktigt skönt för mig. Nu ska Alvin sova längre på eftermiddagen och oftast är jag tröttare då så jag orkar väl inte göra lika mycket hemma då.

Alvin är fortfarande blå i ansiktet men det börjar bli bättre... men han lyckas slå sig varje dag, framförallt på kvällskvisten...


Blå idag med...

img192 (MMS)

Blå idag med...


Blåslagen alvin. Han slog pannan, blödde p...

img184 (MMS)

Blåslagen alvin. Han slog pannan, blödde precis under ögat, slog kinden... han ramlade in i en pall, sedan vidare in i väggen så slog andra sidan av huvudet också. Jag som är lite nojig när det är sådär vid ögat men staffan menar på att det är det "vanligt blåöga" så får väl tro på honom. Stackars liten... :(


Nu har jag varit på klädbytardagarna och f...

img173 (MMS)

Nu har jag varit på klädbytardagarna och fyndat två t-shirts till alvin. En som passar nu i sommar och en som får vänta tills nästa sommar. 10kr respektive 30kr, men då är dem sist nämnda pop. Jag såg inte ut att ha fått nåt sålt men det visar sig efter kl 14. Jag ska sänka priserna till nästa klädbytardag annars... är ju bara det att veras kläder är i sånt fint skick, men men... verkar ingen se....


Staffan har byggt en ställning som han ska...

img172 (MMS)

Staffan har byggt en ställning som han ska stå på, han kommer ju ramla och slå ihjäl sig. :s


Nu har Alvin en till ny mössa. :)

img169 (MMS)

Nu har Alvin en till ny mössa. :)


Alvin ritar för första gången. :)

img160 (MMS)

Alvin ritar för första gången. :)


Nu går Alvin riktigt bra!

Idag har Alvins promenerande verkligen släppt. Han har gått alldeles själv, fritt omkring här hemma och gått dit han ville gå i princip hela tiden. Hit och dit, fram och tillbaka... Alvin har knappt krypit något. Ibland ramlar han dock... han ser inte saker som ligger iväg, även han åtminstone lärt sig se större saker nu. När han ramlar så vill han gärna ta stöd av något när han reser sig upp. Han kan resa sig upp direkt från golvet, men det går inte alltid som han vill.

Annars idag blev det en promenad till Jysk, kollade in vaxdukar till köksbordet och bordet på altanen. Vill ha nåt typ av skydd på båda. Sedan på eftermiddagen var vi till Sofie på thé och flingor. Trevligt!

Imorgon ska jag till frisören igen, efterlängtat som alltid.

Märkt kläder inför klädbytardagen på lördag

Nu har jag märkt en massa kläder som jag ska sälja på klädbytardagen i Vallhovskyrkan på lördag. Typ hälften var märkt sedan tidigare, men tog sin lilla tid innan jag märkt det andra. Kom och fynda på lördag! Veras gamla kläder i strl 104-116 är i jättefint skick. De flesta är endast använda ett fåtal gånger. Sedan säljer jag flickskor i strl 24-27 och pojkkläder i ca 50-86.

Igårem/kväll var jag och Alvin förbi mamma och Lina innan vi åkte hem för bad och sedan nattning. Alvins nätter har generellt sätt blivit mycket bättre på sistone MEN istället vaknar han fruktansvärt tidigt. Imorse vaknade han 4.45. Såhär såg natten ut: Alvin somnade strax före 19.00, nappistoppning ca 20.00, lyfte över han till vår säng ca 1.30, välling ca 3.00 och morgon 4.45. Allt känns helt okej förutom den tidiga morgonen. Vad gör man åt den? Jag skulle vilja ha fler nattimmar för Alvin, helst 12 men åtminstone 11 för ett barn kan jag tycka. Nu inatt blev det enbart ca 10 timmar.

Planer för idag då? Jag har messat Therese Hen om hon vill ses men inte fått nåt svar, får se om det kommer snart eller om jag/vi får hitta på nåt annat.

Finväder på G

Åh nu ska det i princip bara bli bättre och bättre vädret till och med söndag enligt vädret i min mobil.
Idag: finväder 16 grader C
Imorgon: finväder 18 grader C
Fredag: finväder 19 grader C
Lördag: finväder 18 grader C
Söndag: finväder 22 grader C
Måndag: REGN 16 grader C

Med finväder menar jag sol och kanske nåt moln på det. Men mest sol i alla fall. Detta ska bli underbart!

Jag rekommenderar verkligen fot-och skomätaren som jag köpte från ellos!! Så himla nöjd med den!!

Nu sover Alvin sedan drygt 35min, när han vaknar blir det Gävle till Klara och Luna. Ev. lite mellis först också, beror på om han tänker sova till ca 9 eller om klockan hinner bli närmare 9.30 för då ger jag mellis hemma först.


Alvin ERIK Emil har namnsdag idag så då fi...

img146 (MMS)

Alvin ERIK Emil har namnsdag idag så då fick han det bilden visar. Alvin har ingen egen dag så då firar vi det på Erik istället. Idag blir det Klara och Luna i gävle. :)


tidig morgon

Imorse var klockan 4 när Alvin började böka "i sömnen" och eftersom Staffan låg inne hos Vera ville jag inte väcka honom för att gå upp och göra välling. Det sättet brukar annars fungera för att få han att somna in hårt igen. Då går jag eller Staffan upp och fixar välling medan den andra är kvar i sängen med Alvin. Men som sagt var jag själv med Alvin så jag lät han böka omkring i sömnen, men 4.58 var ögon helt öppna och han låg och tralla och klappade händerna. Det är nog jobbigt när klockan är nåt på 5, och nu var den inte ens 5. Så jag var riktigt trött! Jag tog med Alvin upp och fixade välling, men såklart somnade han inte om efter den vilket var väntat.

Efter en tidig fm-vila var vi till öppna förskolan och lekte lite. Vi tog bilen dit. Väl hemma skrek Alvin när jag försökte lägga honom i vagnen, och eftersom jag var sjukt trött så la jag mig med honom i vår säng för ovanlighetens skull. Efter ca 10min somnade Alvin, och tro det eller ej men han sov i 2 timmar och 20min. Så länge har han nog bara sovit 1 eller 2 ggr förut. Jag fick verkligen se hur han sov jättegott när han fick ligga nära nära mig.

Trots över 3,5 timmars sömn under dagen var Alvin supergnällig nu ikväll så fick bli tidig kväller idag med. Planen är att lägga han kl 19, det tycker jag är en bra nattningstid. MEN oftast blir det runt 18.30 eller strax därefter... Vi försöker dock alltid hålla han uppe till MINST 18.30.

Idag tycker jag mig känna Alvins 10e tand!


Sedan är jag väldigt nöjd med denna fot-oc...

img145 (MMS)

Sedan är jag väldigt nöjd med denna fot-och skomätare för 149kr på ellos. Köper jag nytt till vera verkar det bli ca strl 28 till henne och ca strl 21 till alvin. Då är dem 1,5cm som ska läggas på pålagda. Men när är egentligen en sko urvuxen? Mindre än 0,5cm kvar eller?


Min nya handväska från ellos, 111,75kr (or...

img144 (MMS)

Min nya handväska från ellos, 111,75kr (ord. Pris 149kr). Nu måste jag på fest! :)


IKEA-shopping

På IKEA idag shoppade jag två krukor, en som hänger i en kedja och en vanlig, samt ett 2-pack nya skärbrädor. Jag ska förmodligen ha dem ute på altanen och göra nåt fint där. Jag har förresten fått nåt fixa-i-ordning-ryck. Igår resade jag ett skåp i köket, och tog bort en massa skit som stod på diskbänken m.m. Det blev sååå fiiint sååå. Idag har jag äntligen bytt lakan och bäddat i gästrummet sedan Mattias sov här, sedan rensat alla lådorna i köket m.m.

Efter Valboturen hämtade vi upp Vera och hon ville till farmor och farfar så vi åkte dit en sväng innan det var dax att åka hem och äta.

Vi har börjat ge Alvin vanlig mat nu men han äter inte så bra ännu. Alvin får vanlig mat och sedan fyller vi upp med en halv matburk efteråt. Jag hoppas detta sätt ska fungera!


Den Här t-shirten från lindex har jag köpt...

img142 (MMS)

Den Här t-shirten från lindex har jag köpt nu till alvin, 49kr (ord. Pris 79,50kr)


Alvin gillar att gå i valbo men man blir ...

img141 (MMS)

Alvin gillar att gå i valbo men man blir lite trött också. Just nu sitter jag och fikar på ikea. Köpte fika för två trots att det bara är jag som fikar. ;)


Hjälp mig med vad jag skulle kunna ha på d...

img138 (MMS)

Hjälp mig med vad jag skulle kunna ha på den lilla hyllan bredvid fläktkåpan? Staffan har tidigare haft en vindunk och några flaskor stående där men det såg inget fint ute. Nån växt? Nån kökspryl? Bara salt och peppar typ eller vad?


Rensat i skrotskåpet. Nu är det lite bättr...

img134 (MMS)

Rensat i skrotskåpet. Nu är det lite bättre ordning där. :)


Dem Här fick jag av min älskling igår. :) ...

img133 (MMS)

Dem Här fick jag av min älskling igår. :) I årsunda igår fick alvin se en helikopter, wow! :) han fick även en ny tjejkompis som han ville pussa på. Idag har vi ätit kalops hos svärföräldrarna och försök två av byte till sommardäcken gick bättre. Imorgon har jag inga planer än så länge, kom gärna med förslag för staffan jobbar sent.


Idag har vi haft städdag på området. Alvin...

img126 (MMS)

Idag har vi haft städdag på området. Alvin krattade så gott han kunde med nya mössan på. Det blev även korvgrillning för alla som städade. Alvin började med en burk mat och avslutade med att trycka en hel korv också. Så det blir nog mycket korv Här framöver... måste ju få han att äta vanlig mat. Vera ska på kalas om en stund, det åker vi till min mamma då som står med husvagnen i årsunda.


Provar att skicka in min gulleplutt. :)

img108 (MMS)

Provar att skicka in min gulleplutt. :)


Nya fina mössan

Natten till idag var inget vidare, men den började bra. Alvin vaknade enbart två gånger under kvällen, sedan vaknade han runt kl 24 då jag lyfte över honom. Staffan kom av någon anledning inte hem förrän kl 1.30 och när han la sig så började hans mobil låta en massa. Då vaknade såklart Alvin och inte förrän kl 3 somnade han om igen. Sedan gjorde han morgon redan kl 5, pust.

Över lunch var Angelica och Novalie här. Det är perfekt med besök av grannarna för att få tiden att gå.

Innan middagen var jag och köpte/hämtade en mössa till Alvin. Supersnygg och fräsch! Jag har beställt två turkosa stjänmössor till Alvin, från två olika sidor. Det är två olika sandvikensbor som syr... den kostade 70kr. Här är sidan till den jag hämtade idag. Förhoppningsvis blir den andra klar snart också... http://www.kansjalvmossor.dinstudio.se/

Till middag blev det grillad fläskfilé. Alvin fick också smaka, och pommes till(!!!) Vi tänker köra nu att han får smaka vår mat och sedan får han enbart en halv burk mat efteråt. Han måste lära sig snart! Det funkar inte i längden att ge HIPP 6 mån burkmat hela tiden. Men luncherna blir säkert en hel burk, åtminstone tills han äter bra.

Ja just ja, nu börjar Alvins 9e tand titta ut. Han har 8a tänder i fram, men nu har en tand kommit längre bak. Jag trodde tänderna kom längst fram och gick bakåt sedan, men nu har alltså en längre bak kommit, alltså tanden är inte precis bredvid dem han redan har.

Imorgon har vi städdag här på området, jag hoppas på uppehåll! Mamma vill att vi kommer till Årsunda en sväng så får se om vi hinner med det.

Nu ikväll var jag egentligen bjuden på fest men tack vare natten så känner jag att jag måste göra en tidig kväll ikväller.


Trist väder

Alvin vaknar när som helst så blir ett snabbt inlägg. Igår på morgonen var Alvin äntligen helt bra i ögonen. På fm var Angelica och Novalie förbi så vi lekte lite utomhus. Alvin var så gullig och skulle pussa Novalie hela tiden, till och med på rumpan. På eftermiddagen var Helena och Alice förbi på lite glass. Träffar henne så sällan nu för tiden så var trevligt att äntligen ses. Senare på eftermiddagen var jag, Staffan och Alvin förbi Staffans föräldrar. Staffan skulle byta till sommardäck, men det gick sådär. På kvällen pratade jag nog i 1,5 timme med Moa i telefon. Evigheter sedan vi snackade också, så fick höra ett och annat "skvaller".

Idag har vi bara varit inne, eller vi var ut på altan en sväng också men mer ut än så har jag ingen lust med i det här tråkiga vädret. Det värsta är att det ska vara ungefär såhär till och med måndag-tisdag-någonting som det ser ut nu.

Jag har känt mig så himla rastlös den senaste tiden, så boka in träffar med mig tack! :)

Intervjun

Idag har jag varit på en intervju! Hur gick det? Ingen aning! Det var 7 st som sökt jobbet och de skulle intervjua flera (vet inte om det blir alla 7 eller en del av de...). Men rektorn sa att det fanna många tillsvidareanställda i kommunen som skulle placeras ut, sedan skulle LAS gås igenom så ser inte sådär jätteljust ut, men det visar sig så småningom. Jag tror att de skulle ringa nästa vecka, oavsett hur det blir...

Faster Fia passade Alvin när jag var på intervjun. Det gick bra. Alvin blev ledsen till en början direkt när jag åkte iväg. Men de lekte ute när jag kom.

Och vilket härligt väder det har varit idag igen. Men verkar som om det ska bli lite svalare nu de närmaste dagarna...

Detta med solkräm på bebisar, ja men ska ju inte använda solkräm förrän barnet är 1år. Alvin är i princip det nu så både igår och idag har han fått ha det. Jag vill ju inte att han ska bränna sig nu när han är ute och går så mycket. Själv så kommer jag försöka ha bikiniöverdel och shorts på mig så mycket som möjligt. Jag får inte direkt ligga och lata mig i solen speciellt mycket, men eftersom vi är utomhus ganska mycket så har jag ju chans att få lite färg även om vi rör på oss hela tiden. Vi var t.ex. ute redan kl 8 i morse och gick att vara så lätt klädd redan då, underbart!

helgen

I lördags tog vi en promenad till stan och köpte glass innan vi gick hemåt igen. Vi stannade vid lekplatsen i Stadsparken så Alvin fick gunga, cykla och rida. Jag var även in till Valbo en sväng, blev en jättefin kortärmad vit tröja med puff/veck på ärmen till Vera, det var tre supersöta blommor på också. Till Alvin blev det en vit och grårandig t-shirt med ficka på bröstet och detaljer på axlarna. Supersnygg! För detta betalade jag 109kr (ord. pris 159kr). När jag ändå var i Valbo var jag in på Telia, och där hjälpte dem mig att fixa spotify i mobilen (har ju det gratis i 6mån) samt så jag kan skicka och ta emot mms. Nu är det ordnat! Nu ska jag bara komma på hur jag får över bilderna hit till bloggen, sedan kommer det bli fler bildersuppdateringar, vilket jag tror jag intressera mina läsare. På lördagskvällen blev det grillning. Oftast grillar vi fläskfilé eller fläskytterfilé men igår provade vi på att grilla fläskkarré. Det var sådär... Jag är inte så mycket för fett i kött och blir ju nästan inget kvar när man rensar bort det under tiden man äter, blir ju nästan inget kvar. Jag förstår varför det är mycket billigare än fläskfilé!!

Igår var vi förbi Staffans syrra. Jag ville att Alvin skulle träffa henne nåt nu innan hon ska vara barnvakt på tisdag när jag ska på jobbintervjun. Dem har ju inte träffats speciellt mycket... sedan blev det grillning på kvällen då med, fast grillade fläskfilé istället.

Idag på fm var jag och Alvin in på babyproffsen för att kolla sulkyvagnar. Vi ska ju ha nån billig variant som vi kan ha liggandes i bilen... men jag föll för babyjogger city mini eller vad den nu hette, nån som har en begagnad att sälja? Annars får det Carena Lieback lux tror jag.

Nu har Alvin vaknat så nu ska vi bege oss ut i solen. :)

5.05

5.05 i morse vaknade Alvin och insåg att han inte kunde öppna ögonen så var bara till att kliva upp och tvätta rent. Lillplutten min. Han ville inte somna om efter det men nu sover han sedan 30min tillbaka.

Vad händer idag då? Eftersom det ser ut att bli fint väder kommer vi åtminstone gå ut och leka en stund. Jag får nåt fel av att bara sitta inne. Jag är så Valbo-och-Gävle-sugen att jag håller på att gå under, men det får nog vänta förutsatt att jag inte åker själv in, så får Alvin vara hemma med Staffan. Ta med Staffan för att strosa i Valbo går INTE. Men han är nog inte omöjlig på att kolla efter sulky, då har vi en bestämd affär och ett bestämt mål, då funkar det bättre.
Ikväll blir det nog grillning. Mums!

Arbetsintervju

Ja!! Nu har det ringts från 1 av de 28 jobben jag sökte förra veckan. Det jobb jag själv kände var störst sannolikhet att de skulle höra av sig från hörde av sig. Jag är överlycklig över att få komma på intervju nästa vecka. Att de överhuvudtaget hör av sig tycker jag är underbart. Oftast hör jag INGENTING, det är väldigt tröttsamt. Jag hoppas givetvis att jag får jobbet, men bara att få komma på intervju känns hur bra som helst. Barnvakt är redan fixat tills jag ska iväg på intervjun... Staffans ena syster ska komma och barnvakta då.

Annars idag har Alvins ögoninflammation har spritt sig till båda ögonen nu. Lillplutten min! Han har fortfarande lite feber men är skapligt pigg ändå. Vi har i princip bara varit hemma, var en snabbis till Coop för lite handling. O just ja, Alvin har äntligen börjat åka i sin nya bilstol. Vi har äntligen tagit oss för att koppla ur airbagen så nu sitter han i framsätet. Jag hoppas det kommer bli bra. Till och från Coop funkade fint i alla fall.

Sjuka lilla Alvin...

Alvin har blivit sjuk, verkar ha fått en ögoninflammation plus lite feber. Kl 5.20 klev vi upp i morse, är dock glad att jag slapp kliva upp 1000ggr för att rengöra ögat inatt. Jag hade förberett mig på att jag skulle få göra det så känns skönt att jag slapp det. Sedan vaknade han 1000ggr ändå, men är en helt annan sak att tvingas kliva upp.

Idag var jag egentligen sugen på att åka in till Gävle och kolla på sulkyvagnar. Vi vill ha en sulkyvagn som vi kan ha liggandes i bilen så slipper vi stoppa i stora vagnen som vi ska nånstans, samt ta med om vi ska resa bort. Planen är att Alvin ska önska sig en av sin farmor och farfar och få när han fyller år. De har erbjudande på vissa på barnens hus fram till söndag och hade gärna velat in på babyproffsen först för att kolla om de har nåt bättre eller om det får bli en från barnens hus. Vi funderar på Carena Lieback lux. Tar liten plats, finns liggläge, suflett och en liten varukorg. Så den verkar uppfylla våra krav. Vi känner inte att vår andravagn behöver vara någon avancerad vagn.

I onsdags såg jag att H&M sökte en person som vill testa deras kläder, man ska vara en 38a. Vilket jag är! Det var några exakta mått, inte kollat om jag stämmer in på det men tror nog att jag har ungefär såna mått då HMs 38or i regel sitter väldigt bra på mig. Synd att det var i Sthlm!

Enligt vädret ska vi få bättre och bättre väder varje dag nu fram till minst onsdag. Det blir supernice! På onsdag blir det stor sol och 22 grader, härligt om det stämmer!

8e tanden

Ja idag kan jag se och känna Alvins 8e tand. :)

Framsteg

Igår räknade jag till 21 steg när Alvin gick, idag gick han från dock-skötbordet (ni som varit hemma hos mig vet kanske att den står vid altandörren) till diskhon i köket där jag stod och grejade. Det måste vara sissodär 6m va? Med tanke på hur små kliv han tar så måste det ju blivit runt 35-40 steg om inte mer... Min duktiga lille kille.

Igår kl 17 till idag kl 8 jobbade jag och Staffans mamma var barnvakt en liten stund på morgonen för första gången, gick så bra så. Alvin sov bra inatt också så var väldigt skönt för Staffan. Jag tror Alvin bara hade vaknat 3-4ggr inatt (vilket är super för Alvin!!), varav sista gången var han vaken en lite längre stund, de andra gångerna somnade han om fort igen. Alvin har inte behövt välling på 5 nätter nu, hoppas han slutat med det nu. Jag tycker de senaste nätterna överlag varit bättre, hoppas det är dax för vändningen som jag väntat på så länge... 11 mån imorgon lättare sagt. Vill så gärna ha bättre nätter!! Vad skönt för Alvin och för oss i så fall. Staffan har ju lovat mig ett till barn då också, så vore ju bra om nätterna blev bättre av den anledningen också.

Idag har jag provat mina kjolar och shorts till sommaren, allt som jag hade vill jag behålla och allt passade. Rensade tidigare i år, så var väl därför det inte blev nåt som plockades bort nu.

Om en stund ska jag hem till Mia och babbla lite, det ska bli trevligt.


Dax att uppdatera

Ja nu var det några dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Vissa dagar gör jag flera inlägg medan andra dagar blir det ingenting alls. I lördags på dagen var vi in till Gävle till Staffans syrra en kortare sväng. Där blev det lite fika och med oss hem fick vi Liams gamla bobbycar med släp. Jag har tänkt att vi ska köpa en sån till Alvin så är väldigt glad att vi fick en istället. Vi fick också med oss babykläder som hon glömt ge oss tidigare. Jag sa att vi ska ju ha en till bebis så småningom så vi kan lika gärna ta det. Är ju så roligt med kläder. Innan vi åkte hem från Staffans syster åkte vi förbi Barnens hus och kollade på ett sulky, vill ha en sån till Alvin. Så vi ska önska oss det av Staffans föräldrar, eller lättare sagt så ska Alvin önska sig det när han fyller 1 år. Det blir perfekt att ha med sig sulkyn när vi resor bort, typ till Strömstad i sommar samt att ha liggandes i bilen så slipper vi lasta i stora vagnen när vi ska iväg. På kvällen i lördags (sista april) var vi till Staffans kompis med flickvän och barn. Deras yngsta barn är knappt 3 månader äldre än Alvin så det är lite roligt att se hur dem är med varandra. När vi kom hem igen skulle jag egentligen iväg till en fest och vidare ut på krogen. Men jag var trött och orkade inte byta om för krogenkläder så då stannade jag hemma istället. Men fick sedan reda på att hon som arrangerade det hela inte hade gått ut på krogen, så då hade jag ju kunnat titta förbi en sväng ändå utan att behöva byta kläder.

I söndags minns jag inte vad vi gjorde på dagen, men min bror från göteborg hämtade jag 17.30 i Gävle. Så nu är han hos oss till imorgon. När vi kom hem från Gävle så viasade det sig att Alvin precis slagit sig och fått ett jack i ögonbrynet. Vi gjorde bedömningen att vi inte behövde åka in med det, jag hoppas verkligen inte det blir något fult ärr nu. Mamma och Kjell var förbi senare på kvällen och jag hjälpte Kjell med att skriva ett intyg.

Igår var jag, Alvin och Mattias till Marangoni på fika. Sedan gjorde vi sallad till lunch. Efter det var vi förbi mamma och Lina och med oss tog vi den här nya Toblerone-mandeltårtan. Den var jättegod. När vi kom hem igen fixade jag och Mattias Flygande jakob till middag, mums! Jag lyckades sedan ta mig iväg och sola på kvällen, har typ tänkt göra det i 2-3 veckor nu.

Nu strax blir det öppna förskolan och babyrytmik, ska ta bilen dit för ovanlighetens skull.

RSS 2.0