Shopping på ica maxi, 5pack strumpor till ...

img604 (MMS)

Shopping på ica maxi, 5pack strumpor till vera 59kr. Varmfodrad känga och 4st 5pack strumpor till alvin 335kr. Allt till nedsatt pris!


Damp precis ned ett litet paket från hm i ...

img600 (MMS)

Damp precis ned ett litet paket från hm i brevlådan. Mössa till bebis 40kr och tröja till vera 99kr.


Mössa till bebis från kappahl, 69kr (ord. ...

img599 (MMS)

Mössa till bebis från kappahl, 69kr (ord. Pris 89kr). Vantar och mössa till vera från lindex, 138kr (ord. Pris 188kr). Sedan har jag visst glömt att skriva ut priset för kläderna till alvin från hm så skriver det nu istället, 440kr (ord. Pris 595kr).


Hittat på väggen efter gårdagens spagetti.

img598 (MMS)

Hittat på väggen efter gårdagens spagetti.


Till alvin från hm, mysbyxa, 4 tröjor, mös...

img590 (MMS)

Till alvin från hm, mysbyxa, 4 tröjor, mössa och vantar.


Såhär gör man om mamma tittar bort.

img592 (MMS)

Såhär gör man om mamma tittar bort.


Till bebis från hm, 151kr (ord. Pris 169kr...

img589 (MMS)

Till bebis från hm, 151kr (ord. Pris 169kr). Byxa, body o mössa.


Till vera från hm, 366kr (ord. Pris 388kr)...

img588 (MMS)

Till vera från hm, 366kr (ord. Pris 388kr). Strumpbyxa, Klänning och tunika/blus.


Fiskedamm på alice kalas.

img586 (MMS)

Fiskedamm på alice kalas.


Alvins vagn som han ska ha på dagis. Blir ...

img582 (MMS)

Alvins vagn som han ska ha på dagis. Blir skönt med en fårfäll i och åkpåsen är den som hänger på handtaget. Alvins förmärkta fleecefilt som han fått av helena ska även den få följa till dagis. Det vi måste köpa till är en sele och det är den enda kostnaden för oss. Vagn, fäll och åkpåse kommer från alvins kusin liam. Och ni kan dra av 50kr på föregående inlägg, glömde dra av den rabattkupongen.


Svart mysbyxa och randig tröja till alvin ...

img580 (MMS)

Svart mysbyxa och randig tröja till alvin från hm, 103kr (ord. Pris 129kr)


Bebis overall från kappahl, 172kr (ord. Pr...

img578 (MMS)

Bebis overall från kappahl, 172kr (ord. Pris 249kr). Är nog mer en varmare höst- och våroverall men blir väl mest till och från bilen, nerbäddad i vagn eller liknande så borde funka. Kan ju alltid ha nåt varmt under också. Ja jag försöker intala mig om att det blir perfekt.


Pengar, jobb, dagis, overall

I lördags var jag på klädbytardag och jag sålde även kläder där. Igår fick jag beskedet att jag sålt för 414kr, eller jag sålde väl för mer men fick ut 414kr efter att jag betalat det jag skulle till kyrkan. Jag som shoppat så mycket på sistone är nöjd med att få lite pengar tillbaka.

I onsdags fick jag beskedet att jag fått jobb på 75% fram till 31/12. Jag börjar på Västanbyns förskola på måndag. Det blir spännande!
Hur ska vi lösa med barnomsorg för Alvin? Jo såhär gör vi: Nästa vecka ska Alvin vara hos farmor måndag, onsdag och torsdag. Staffan ska vara föräldraledig på tisdag och jag är ledig på fredagar. Skönt! Efter denna vecka hoppas jag att Staffan fått in en vikarie på 50%. Planen är att Staffan ska jobba 50% och vara föräldraledig 50%. Tanken är att vi ska få ihop det så att Alvin bara behöver vara hos farmor förbestämt på tisdags-och torsdagseftermiddagar fram tills det är dax för dagis. Förmodligen kommer inskolningen äga rum v 45, i början av november.

Igår köpte jag en overall till bebis, men känt mig osäker på om det vore bättre med en annan modell. Den jag har köpt är en lättare vadderad åkpåseliknande-overall. Den har som en påse för benen istället för ben vilket jag tycker verkar vara praktiskt vid på- och avklädnad. Men den funkar dessvärre inte för bärsele. Jag misstänker dock att det i vinter blir mest inomhus för oss om bebis inte gillar att ligga i vagnen. Så det lutar åt att jag behåller den. Jag ska lägga in en bild senare, nu väcka Alvin och ta oss till Sofie.


Två naturvita bodys till bebis från lindex...

img577 (MMS)

Två naturvita bodys till bebis från lindex, 60kr (ord pris 119kr).


"Såkallade dagiskläder"

Igår läste jag ett intressant inlägg om "dagiskläder". Det handlade om vad dagiskläder är och varför föräldrar gör skillnad på det och "hemmakläder".

Jag har då alltid skickat Vera till dagis (och nu skolan) i vanliga kläder som hon skulle ha använt hemma också, dvs. hela, rena och fina (det sist nämna är åtminstone fina i mina ögon - men vi har ju alla olika smak). Jag vill kalla det vanliga kläder eller vardagskläder. Vera har ju givetvis speciella finkläder till kalas och andra speciella bortbjudningar m.m. När Alvin börjar på dagis blir det samma sak för honom, hela, rena, fina kläder på dagis så som hemma. MEN det som ligger i extraklädeslådan är ju kläder som mestadels ligger där för att blir urvuxna om ni nu förstår mig rätt, så där lägger jag inte favoriterna. Men fortfarande hela, rena och "fina".

När det gäller ytterkläder är det ju de mest tåliga som ska finnas på dagis eftersom de kan vara ute i flera timmar där. Hur tänker de föräldrar som låter barnet ha en billig och sliten overall på dagis och när de kommer hem används en ny POP-overall, och ja - som dessutom knappt används då föräldrarna inte är ute lika mycket som som barnet är på dagis.

Ja vad ska jag säga, tycker detta är minst sagt intressant.


Dagens inköp efter en valbotur. Hm: skjort...

img576 (MMS)

Dagens inköp efter en valbotur. Hm: skjorta och cardigan till alvin, 50kr (ord. Pris 99kr) respektive 99kr. Lindex: superbra jeansliknande mjukisbyxa till alvin 69kr (ord. Pris 99kr) och en mössa till bebis som matchar en filt och body som jag redan köpt, 40kr. Leksaksaffären: piratöga 25kr (ingick svärd också) och innebandyset till alvin 99kr. Han kommer älska det. Sedan köpte jag sånt här spray till skor, så ska spraya alvins höstskor idag så de blir extra tåliga. Börjar bli dax att börja använda de nu!


Nya varmfodrade gummistövlar, blir perfekt...

img566 (MMS)

Nya varmfodrade gummistövlar, blir perfekt att ha stående på förskolan eftersom vi typ bestämt oss för det från nov nu. Stora nu men passar väl alvins lilla fot så småningom. Ica maxi 99kr (ord. Pris 149kr).


Spana in den här snyggingen. :) alvin o ja...

img556 (MMS)

Spana in den här snyggingen. :) alvin o jag har nån utdragen förkylning, men den värsta tröttheten börjar lägga sig.


Har jag lagt ut nån bild på veras snygga s...

img550 (MMS)

Har jag lagt ut nån bild på veras snygga stövlar? 199kr från hm.


Slipover till alvin från ellos, 69kr (ord....

img549 (MMS)

Slipover till alvin från ellos, 69kr (ord. Pris 99kr)


Goskillen kommer springandes med ett hårsp...

img548 (MMS)

Goskillen kommer springandes med ett hårspänne i handen o ger mig det och pekar sedan på sitt huvud. Såklart alvin vill vara fin i håret.


Nytt till bebis från lindex: bomullsfilt, ...

img541 (MMS)

Nytt till bebis från lindex: bomullsfilt, 3 långärmade bodys, byxa och pyjamas. Toksött! 343kr (ord. Pris 517kr).


Igår chockade alvin mig med att nästan äta...

img538 (MMS)

Igår chockade alvin mig med att nästan äta upp ett helt äpple (alltså ej uppskuret), trodde han bara skulle ta nån tugga. Får se om det blir samma idag igen. Annars idag blir det ett bankbesök då mitt kort slutat fungera. Ev. Glider vi in på babyproffsen i gävle också...


Nu är äntligen bygget igång av Alvins rum!...

img534 (MMS)

Nu är äntligen bygget igång av Alvins rum! Jag hoppas på helfärdigt till jul.


Morgonmys kunde torkställningen.

img533 (MMS)

Morgonmys kunde torkställningen.


Bebiskläder! Ja nu är det ju så att vi vän...

img525 (MMS)

Bebiskläder! Ja nu är det ju så att vi väntar en liten bebis den 1feb förutsatt att allt går bra. Eftersom alvin var en sommarbebis behöver vi införskaffa en del nytt, långärmade bodysar m.m. Body och byxa från kappahl, 60kr (ord. Pris 159kr).


2st orkideer och en ny uppblåsbar skötbädd...

img524 (MMS)

2st orkideer och en ny uppblåsbar skötbädd från ikea, 147kr.


3pack trosor till vera från hm, 20kr (ord....

img523 (MMS)

3pack trosor till vera från hm, 20kr (ord. Pris 70kr).


Idag blir det en massa tv-mys i soffan då ...

img522 (MMS)

Idag blir det en massa tv-mys i soffan då vi båda är förkylda och alvin har fått feber nu också.


RSS 2.0