Körig fm

Ja idag har det varit en rätt körig förmiddag, men är väl ungefär så livet kommer se ut ett tag fram över förutom att Alvin var ju sjuk nu också. Alvin hade feber igår när vi kom hem, vilket inte var helt oväntat. För han hostade en snorade en hel del under natten till igår (och nu inatt för den delen också..).
Vilma har ju blivit mer svårlagd nu, därav den köriga förmiddagen. En gnällig Alvin som helst vill vara i sin mammas famn och en mamma som gång på gång försöker söva Vilma för att få lite tid med Alvin. Vilma somnar ganska lätt vid bröstet, om man bär runt på henne, kör över tröskeln med vagnen eller gungar henne i babysittern - problemet är att få henne att sova vidare när man lägger ner henne eller slutar gunga vagnen/babysittern. Oftast sover hon nån minut till och sedan vaknar hon igen. Nu har jag dock precis lyckats få att båda barnen sover samtidigt. Oh yeah! Det är ju det ultimata, men föredrar om Vilma kan sova en halvlång stund på förmiddagen också utan "stimulering" från mig. Hon är ju bebis, bebisar ska ju sova!
Natten inatt var ju inget vidare den heller, hade Vilma ovanpå mig hela natten. Det är OK om man ligger där en liten stund av natten, men inte hela natten. Jag får supeont i både armar och ben, och måste jag säga att jag sover extra dåligt då, eller fattar ni det?
Nu skulle jag behöva...

Alvin vaknade! Vyssat honom till sömns... får se om han tänker vakna snart igen. Han sover fruktansvärt oroligt när han är sjuk.

Jag skulle i alla fall behöva röja rejält här hemma nu. Köket ser katastrofalt ut, och i vardagsrummet är tusen leksaker framdragna och soffkuddarna ligger alla på golvet. Men nu tänker jag bara sitter och slösurfa en stund. Hinner jag plocka innan Alvin och Vilma vaknar så är det super, men annars får det vara. Jag behöver ta det lugnt!

Gissar att jag låter ovanligt trött och bitter just nu? Idag är inte mitt tålamod laddat till 100%.


En liten uppdateringen sedan sist...

Jag har nästan ingen tid till att uppdatera bloggen, och nu när det inte går att skicka mms för mig så blir det väldigt sällan det finns tid till att uppdatera bloggen. När vi alla är hemma är det full rulle hela tiden, känns som om det är mer att göra då än när Staffan inte är hemma. Men nu är det slut på Staffans långhelger. Han gjorde sista pappadagen för ett tag i måndags. Staffan har egentligen 2,75 dagar kvar att ta ut, men han fick ingen vikarie på fredag. Sedan har han sportlov efter det. Vi får väl se om Staffan tänker vara pappaledig måndag och fredag v 10 kanske.
Nu idag är jag i alla fall själv hemma med Vilma och då brukar det finnas nån liten tidpunkt för mig att uppdatera.

Vad har hänt sedan sist? När uppdaterade jag sist? Jag har inte ens koll på det.
Idag har jag i alla fall varit på BVC med Vilma. Hon är nu 56cm lång och väger 4190g. Nästa BVC-besök inkl läkarbesök blir den 6e mars.
Igår tog jag en promenad förbi apoteket efter att jag lämnat Alvin på förskolan. Jag var även förbi Coop. Men mitt minne sviker mig verkligen. Jag lever verkligen i en dimma. På apoteket glömde jag köpa sempers magdroppar som jag tänkt att jag ska börja prova på Vilma och på Coop glömde jag både köpa en almondy-tårta bröd till mig. Sedan hämtade jag Alvin redan kl 12, så han fick sova hemma. Moa och Therese kom på besök vid ett-tiden, supertrevligt! Vilma fick mer fina kläder.
I måndags tog jag min första Valbo-tur sedan Vilma fötts. Jag åkte helt själv och storshoppade åt Vilma till strl 62. Men virriga jag köpte massor av byxor, så jag ska nog byta några av dem till strl 68 istället för sådär många tror jag inte hon behöver i en och samma storlek. Jag shoppade så mycket åt Vilma att jag fick ångest, och inte vågade jag berätta för Staffan hur mycket jag spenderat. Opps! Och nu är det i alla fall väldigt synd att jag inte kan skicka in en bild på kläderna som jag köpt. På måndagförmiddag hade vi besök av ett par och deras bebis som bara är knappa månaden äldre än Vilma. Mamman "köpte" massor av Alvins gamla kläder och jag av deras dotters gamla (hon är en månad äldre än Alvin).
Sedan i söndags hade jag besök av Bettan på förmiddagen/lunch och Sofie o Julia på eftermiddagen.  Supertrevligt det med! O just ja, mamma o bror Emil var förbi framåt kvällen också.
Och vad sjutton hände i lördags? Mitt minne börjar ta slut... Jo en bakis bror Magnus hade sovit i vår gästsäng. O jag såg han en stund på förmiddagen, men sedan såg jag inte skymten av han nåt mer. Vad mer som hände i lördags kan jag inte minnas.
I fredags var i alla fall mamma, syster Lina, bror Emil och Staffans mamma på besök. Vi fick våra hyllplaner till skåpet i köket som Staffans pappa gjort. Men vi har inte hunnit fyllt det, är ju tänkt att vi ska möblera om en del. Vårt skåp i vardagsrummet är ju trasigt, så måste tömma det på glas och sedan placera dit någon annan möbel som vi har i vårt hus. Det är ingen idé att köpa något nytt förrän vi gjort om i vardagsrummet.
Ja annars i helgen minns jag inte vad som hänt, inte just nu i alla fall.


Börjar bli dax för vårens inköp

Oj vad jag har tvättat de senaste dagarna. Dels all vanlig tvätt som vi har, men också alla Alvins gamla kläder. Jag tycker fortfarande inte att jag kommit ikapp med tvätten ännu. I alla fall, på måndag ska det komma en som vill köpa lite pojkkläder, hoppas jag blir av med mycket. Annars planerar jag att lägga ut det på nån köp och sälj sida på facebook. Och blir det nåt kvar försöker jag sälja det på nån klädbytardag.

Igår var jag på BVC med Vilma, hon väger nu 4000g och är 55cm lång. Jag tog upp Vilmas magproblem samt att jag lagt märke till att hon börjat göra nåt konstigt ljud de senaste dagarna när hon ammar. Förmodligen sväljer hon en massa luft när hon gör detta ljud. Fyra stycken på BVC kikade på mig när jag ammade, men dessvärre hade de inget bra tips för Vilma såg ut att ta ett bra tag. Magproblemen får alltså hänga kvar... Men annars är nog hennes kväljningsproblem värre, hon kan ju ligga och kvälja nätterna genom vår lilla kräktjej. Det stör ju både hennes sömn och min sömn. Men Vilma hade ju en bra natt i fredags, nu inatt hade hon en till bra natt. Skönt att de kommer nångång ibland.
Jag hade med mig Vilma till Cissi igårkväll och Vilma somnade där ca 20.15 och sov till 22.15 då jag höll på byta på henne. Sedan ammade jag Vilma och då sov hon vidare till ca 1.30 om jag minns rätt. Nästa gång jag ammade var kl 5 och hon sov bra fram tills dess. Och sedan gjorde Alvin morgon ca 6.15 och väckte Vilma därefter nångång också.

Vad har hänt annars? Jag måste säga att det känns som om jag lever i nån slags dimma och jag minns knappt vad jag gjort dagen innan. Alvin lyckades i alla fall i helgen både slå sig ett hål i huvudet och blöda näsblod/få fläskläpp i helgen. Han kan han!
I måndags var vi ner allihopa på stan en sväng då Staffan skulle köpa jeans. Jag skyndade mig genom Kappahl och Lindex för att kolla på kläder till Vilma, men jag kunde inte bestämma mig för något så jag kom hem tomhänt. I tisdags var Mia här på fm och när Alvin slutat var vi till min mamma på kladdkaka. Igår var jag som sagt på BVC med Vilma, och sedan var jag också på öronkontroll med Alvin. Allt såg så bra ut så.

Dagens planer då? Ingen aning, inga planer. Vi skulle behöva handla men jag vet inte om jag orkar åka och göra det med barnen så tror det får bli när Staffan kommer hem från jobbet.

Sedan måste jag säga att jag verkligen toklängtar efter våren! Ge mig vår!
Och med våren måste inköpen planeras för barnen. Jag måste kolla upp nu snart vad som måste handlas, det blir väl en del med tre barn nu. Vilmas jacka blir nog en beige lite finare "sitta i vagnen och gå på stan"- jacka som jag sett på lindex. Sedan blir det väl en fleece utöver det. Men hon behöver ju i och för sig en massa inomhuskläder. Jag har ju fått en del till henne i strl 62, plus att jag plockat ut en del av Alvins gamla kläder som jag ska behålla. Men det behövs mer. Inomhus kläder har Vera så hon klarar sig och blir över, Alvin behöver nog bara på sin höjd ev. nån tröja/t-shirt. Han har massor i 86 (och lite i 92), och vissa saker i 86 börjar bli lite väl precisa, men det mesta tror jag kommer fungera hela våren. Det får bli en del nytt till sommaren så får vi se hur mycket Alvins växer och vilken storlek som kommer gälla till hösten.

Klädpaket till pojke?

Och vet ni någon som är intresserad av att köpa pojkkläder så funderar jag på att sälja klädpaket. Jag kan ordna klädpaket i strl 62, 68, 74 och 80. De flesta av Alvins gamla kläder ska ju säljas nu när jag fick mig en liten flicka.

Långhelg

Det fungerar inte att skicka mms med min telefon längre, verkligen tröttsamt! Och jag är ju värdelös på att fota med kameran och lägga in bilder på datorn. Det tar ju några minuter, minuter som jag inte tycker att jag har. Men jag ska försöka lägga in några bilder imorgon då jag förhoppningsvis har lite tid då Alvin är på förskolan.

Vi har ju långhelg denna helg och nästa helg också. Riktigt skönt!
I fredags invigde vi vagnen med mjukliften (tack Sanna) och syskonsitsen. Det gick riktigt bra. Alvin var nöjd i syskonsitsen och Vilma sov hela timmen som vi var ute och promenerade. Jag fick dock hela 5 skavsår! Jag är inte riktigt van vid att gå nu, men det ska det bli ändring på. Vi har tagit två till promenader efter den i fredags. I alla fall så tog vi en promenad förbi apoteket där jag köpte minifom till Vilma, då jag tycker hennes mage krånglar mer och mer. Vilma blir alldeles spänd och ledsen. Lillpluttan.
I fredagskväll hade Staffan tre kompisar här på middag, och vi fick ett presentkort på Lindex. Så jag ska försöka ta mig dit för lite shopping nån dag. Sedan var Staffan ut med sina kompisar på kvällen och Alvin sov hos mormor. Vilma sov riktigt bra den natten. Ammade ca var 3e timme natten genom och hon somnade om fort igen efter varje amning. Vi låg och drog oss till kl 9. Då traskade vi ner då jag funderade var Staffan tagit vägen, han låg fullt påklädd i soffan där han sov. Och han kunde inte minnas hur han hamnat där, haha. Någon som drack nåt glas för mycket tro..? Annars i helgen har vi haft lite mer besök också. Trevligt värre och Vilma har fått mer fint. Jo och igår blev vi bjudna på middag hos Staffans föräldrar. Då slapp vi tänka på att laga mat, perfekt.
Jag hade ju hoppats på att fredagsnatten skulle ha blivit en rutin, men icke. Vilma vaknar vanligen varannan timme för amning men har oftast lätt att somna om igen förutom runt kl 4 då hon har ont i magen och kan ta 1-2 timmar innan hon kommer till ro igen. Men jag är glad så länge hon sover mer än vad Alvin gjorde.

MMS som inte kommer fram

Jág har skickat in två mms som inte kommit in hit. Det fungerade inte när jag mms:ade min mamma heller. Jag förstår inte varför. Vi får väl se om de dyker upp här så småningom. Det var i alla fall ett sms där Vilma har på sig en klänning som min mamma köpt (som jag skickade in i typ förrgår). Sedan ett mms där Vilma suger på sin napp, också har jag skrivit typ: Napp minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Det fick jag höra när jag var på BVC igår med Vilma.

Nya mått på Vilma: 3740g, så nu har hon passerat födelsevikten och har blivit en centimeter längre - alltså 52cm lång.

Jag upplever nu att Vilma får mer och mer ont i magen, hon har svårare att komma till ro så jag funderar på att köpa minifom eller sempers magdroppar. Tydligen har bebisar sin topp med magont vid ca 6-8 veckor. Det betyder i så fall att magsmärtorna blir värre och värre fram tills dess för att sedan bli bättre och bättre igen. Och vi har ju några veckor kvar dit.

Igår hade jag Cissi och Therese på besök, trevligt värre! Vilma fick en jättesöt liten nallebjörn(??) och en till klänning som jag mms:ade in (som min mamma köpt också) men i två storlekar större. Jag hade ju tänkt tanken att jag skulle köpa den i nån storlek större också, för det går att ha vilken body som helst under. Så var ju super att jag fick en till.
Idag skulle jag också fått besök men blev inställt pga sjukdom.

När Staffan kommer hem i eftermiddag har vi långhelg ihop igen. Skönt!

Helgens planer är att komma ut på nån promenad med vagnen och inviga syskonsitsen. Men helst vill jag att det inte ska vara såhär kallt när jag går ut med Vilma. Jag ska träffa Moa och säkerligen få nåt mer besök här hemma också.

Min vikt såhär två veckor efter förlossningen (ja idag blir Vilma 2 veckor) är ca 70-71kg. Jag gick upp till ca 81kg. Min inskrivningsvikt var 61kg men jag tror att jag hade hunnit gå upp 1kg innan jag var på inskrivningen. Det betyder att jag har gått ned ganska precis hälften nu. Med Alvin gick jag upp ca 22kg, och efter 6 dagar hade jag gått ned 12kg. Viktminskningen går dessvärre långsammare denna gång.

Nu ska jag göra ett ryck här hemma innan det är dax att hämta Alvin. Dagarna går så himla fort!

Ambulansfärd till sjukhuset med Vilma

Igår skulle vi på dop. Vi var precis påväg ut till bilen på parkeringen när jag tittar ner på Vilma i babyskyddet som jag bär och ser att det kommer en massa snor ur hennes näsa. Det liksom bara pressas ut. Jag ser strax efter hur det kommer en massa bubblande genomskillnig slem ur munnen, tungan rör sig kväljande i munnen. Vilma blir alldeles röd i ansiktet, ögonen försvinner som bakåt. Då har Staffan kommit fram till Vilma också. Vi konstaterar att "hon får ingen luft, hon kan inte andas". Vi plockar upp henne ur babyskyddet, men det gör ingen skillnad. "Ne nu ringer jag..." säger jag medan Staffan har henne i famnen. 112 knappar jag in på mobilen och ringer, två ambulanser/akutbilar skickas sedan. Jag gick undan lite när jag ringde, SOS ber mig kolla Vilma i Staffans famn. Vilma är fortfarande i samma tillstånd! Aningen kaotiskt börjar det bli, Alvin och Vera gråter båda två och jag med. Vi lämnar vagn och bilstol mitt på parkeringen och tar oss in. Vilma börjar då återgå till sitt normala, förutom att hon blundar. Hon är alldeles trött och slö. Jag springer ut och möter ambulansen, men när de kommer in är det värsta över. Vilma andas ju som hon brukar göra igen, allt är bra förutom att hon är trött och slö.
Jag följer med Vilma i ambulansen och väl inne på sjukhuset piggnar hon på sig mer och kan både skrika och äta. Det som undersöks ser allt bra ut men vi får stanna för observation.
Jag tyckte ju verkligen att hennes "anfall" såg ut som epilepsi, och när jag frågar läkaren om det ser jag att han tänkt tanken. Men den mest troliga förklaringen som jag ändå får är att det blev en reaktion på slemmet som skulle upp. Vilma hade förmodligen svårt att få upp slemmet, och anstängningen gav andningssvårigheter m.m. Även om jag inte kan förstå hur detta kan sitta i flera minuter, själva "attacken" alltså.
Hela dagen och kvällen igår var jag helt förstörd, det blir att man tänker en hel del. Tänk om... tänkt om... tänk om... Inne på barnkliniken och på hela Gävles sjukhus går det ju magsjuka, så inte fick Staffan göra mig nåt sällskap heller, det var nämligen besöksförbud.
Hela händelsen var VÄLDIGT otäck och jag är väldigt rädd att det ska hända igen. Jag hoppas verkligen vi slipper uppleva detta igen.

Vilma hade på sig denna för en stund sedan...

img837 (MMS)

Vilma hade på sig denna för en stund sedan, men har redan blivit nerkräkt. Den har Vilma fått av sin mormor. Idag kommer vi nog hem igen, men usch vad orolig jag kommer vara.


Här hänger oroliga/ledsna jag och lilla sö...

img836 (MMS)

Här hänger oroliga/ledsna jag och lilla söta Vilma.


Världens finaste tjej ligger på sjukhuset ...

img832 (MMS)

Världens finaste tjej ligger på sjukhuset (i en klänning som hon fått av moster Lina). Denna dag blev inte som jag eller nån annan i min familjen tänkt sig.


Body från Vilmas mormor och strumpor från ...

img831 (MMS)

Body från Vilmas mormor och strumpor från gammelmormor.


Gosgumman i hennes fina pyjamas. Bästa nat...

img828 (MMS)

Gosgumman i hennes fina pyjamas. Bästa natten hittills tror jag.


Trött liten mystjej. Byxor och strumpor fr...

img825 (MMS)

Trött liten mystjej. Byxor och strumpor från Vilmas mormor.


Lite flickigt till Vilma från hm. 2 bodys ...

img822 (MMS)

Lite flickigt till Vilma från hm. 2 bodys och en kofta, 169kr.


Dumma feber

Igår var jag hemma själv med båda Alvin och Vilma trots min feber, det var jobbigt. Jag har fortfarande feber nu, och öm och röd på bröstet jag pumpar ifrån. Jag pratade med amningsmottagningen igår och idag, och nu har jag fått en tid dit imorgon om jag inte mår bättre tills dess. Men hur jag mår pendlar verkligen... vissa timmar mår jag rätt bra och tror att jag är frisk, andra mår jag jättedåligt!

Alvin ska hämtas 13.30 idag på förskolan, hämtar Vera efter det också. Det underlättar ju för febriga mig att ha fler barn hemma, då kan de leka med varandra.

Tvättade inget igår, så nu ligger jag efter. Jag har satt på en maskin nu, får fixa så mycket jag orkar här hemma idag. Vilma hann med en 3e pyjamas igårkväll. Först bajsade hon genom en, sedan kissade... Jag har bara fem pyjamasar i strl 56. Jag har i och för sig en i storlek 50 också, men den har jättedålig passform. Vilma sparkar ur sina ben från byxbenen hela tiden. Så ja det blir en del tvätt. Hon kräks ju en del också. Sedan är det sällan Alvin håller sig hyffsat ren en hel dag.

Imorgon är Staffan föräldraledig också, det ska bli skönt att vara två vuxna hemma. Framförallt om jag fortfarande mår dåligt då. Har jag sagt att han ska vara föräldraledig måndagar och fredagar till och med måndag v 8. Sedan har han 2,5 pappadag kvar att plocka ut innan Vilma är 3 månader. Vi får se när det blir. V 9 är Staffan helledig också, då barnen har sportlov. Underbart!

Om allt... och om Vilma

Det blir namnet Vilma, det är bestämt nu! Vera, Alvin och Vilma. Det passar bra ihop tycker jag.

Syskonreaktionen då? Med Vera går det såklart bra, hon vill gärna hålla Vilma och är intresserad av henne. Men det var ju väntat. Med Alvin var det svårare att veta hur han skulle ta det. Staffan var övertygad om att Alvin skulle vara jättesvartsjuk, men icke. Alvin är för det första inte speciellt intresserad av henne, och på ett sätt är det nog bra. Det skulle nog kunna bli jobbigt om han är PÅ henne, eftersom han kanske inte alltid förstår att man måste vara försiktig. Men Alvin är faktiskt snäll, han klappar försiktigt och accepterar att jag sitter och ammar Vilma. Alvin brukar vara extremt mammig, men han går till Staffan nu om han vill mysa också.
Om Alvin ser något som är Vilmas, typ en mössa, filt eller liknande, så går han och ger den saken till Vilma. Han har alltså koll på vilka grejor som är hennes.
Vilma gör ju många lustiga bebisljud, dessa härmar Alvin friskt.

I förrgår introducerade jag nappen till Vilma, det går faktiskt bra med den. Vilma var då 4 dagar, till Alvin gav jag den vid 6 dagar. På dag 3 rann mjölken till så jag känner att hon inte ska behöva vara där och snutta hela tiden nu så som Alvin gjorde.

Eftervärk har jag haft rejält denna gång. Igår tyckte jag det minskade dock, men sedan har jag ryggvärk också. Trots att jag inte hade något problem med det under graviditeten, knepigt kan jag tycka. Men det ska vara normalt.

Hur går amningen då förutom att det runnit till? När jag ammade Alvin fick jag ju såriga bröstvårtor på båda brösten, denna gång på ena än så länge. Jag började med amningsnapp på det onda bröstet trots att BB-personalen inte gillade det. (Allt ska vara sååå naturligt där...). Men såret blev värre trots amningsnapp och natten till igår blödde jag rätt mycket. Jag såg det inte till en början när jag ammade i mörkret... men Vilma började krångla och ville inte ha bröstet. Då såg jag nåt som såg ut som en blodklump på mitt finger. Lampan tändes och hela Vilmas ansikte var blodigt, min hand, mitt bröst, amningsnappen och Vilmas pyjamas. Sedan kräktes Vilma blod hela förmiddagen.
Efter kontakt med amningsmottagningen så fick jag hyra en bröstpump så nu ska jag enbart amma på mitt friska bröst och pumpa ut och slänga mjölken från det andra tills såret är läkt.

Imorse när jag klev upp mådde jag bra, vid 8.30 fick jag plötsligt feber. Jag började tok-frysa och skaka och tempade med stjärttermometern under armen med alvedon i kroppen 38,2, så förmodligen hade jag högre temp egentligen. Nu funderar jag på att ringa amningsmottagningen igen vid deras teltid 13.00. Om det är så att jag fått mjölkstockning eller liknande. Just för stunden mår jag dock bättre, men jag kanske ångrar mig ikväll om febern stiger igen.

Jag har i alla fall haft Alvin hemma idag också pga hans förkylning. Det är inte kul att ha 2 barn hemma när man själv är febrig. Det är tur att Alvin blivit mer självständig nu (leker och släpar fram allt men han kan leka själv) samt att Vilma (än så länge i alla fall..) är en väldigt snäll bebis. Fast jämför man med hur Alvin var som bebis är nog alla bebisar lättare än honom.

Inatt somnade Vilma ca 22.15 i sin vagga efter lite gnäll, men gick bra. Tror jag lyfte över henne till oss vid ca 24-01 (fast jag lever i en dimma just nu så har inte så bra koll). Efter det ammade jag nog ca 1 gång/timmen. Hon bökade rätt mycket mellan 4-5, sedan sov hon rätt bra till ca 7.30 (med typ 1 amningspass mellan). Under dagen igår sov hon mycket och under dagen idag har hon också sovit väldigt mycket. Alltså utan att jag tvingats ha henne i famnen och burit på henne. Efter att jag ammat henne så somnar hon ofta, och de flesta gånger går det att lägga ner henne sedan. Fast på natten är hon lite kinkigare, jag liggammar henne för det mesta så hon får ligga kvar tätt tätt intill mig.
Med Alvin kunde jag oftast amma 1-2 timmar i början, det går vanligen mycket snabbare med Vilma.

Vilma har fått några fina presenter, la bland annat in en klänning som Vilma har på sig tidigare idag. Den är från Vilmas mormor, också har hon strumpbyxor till som hon fick också. Jag skickar in fler bilder på hennes outfits/presenter allt eftersom hon använder de. De mesta Vilma fått hittills är i 50-56 så det kommer användas ganska så snart. Men har ett plagg i 62 så det dröjer nog 2 månader innan den kommer till användning. Men när det är dax får ni se då.

När jag hämtade amningspumpen igår så fick jag väga Vilma också. Hennes kurva har vänt, men en bit kvar till ursprungsvikten. Förhoppningsvis har hon nått den igen när vi ska till BVC på måndag. Igår vägde hon 3520g och ursprungsvikten var 3688g. Hon var nere på ca 3480g ett tag.


Fina tjejen

img821 (MMS)

Fina tjejen


RSS 2.0