mat för livet

Vilken bilkö! Stått i bilkö i typ 45min nu... Det är Stockholm det! Vi har varit på mat-för-livet-mässan och nu är vi påväg till Magnus i Sigtuna.

onsdagsshoppingenI onsdags var jag i valbo och köpte då detta; 2 par vantar och 6 par strumpbyxor åt Vilma. Och puder till mig. 183kr för allt (ord pris 530 kr)!

Snart ska jag och Vilma bege oss mot Stockholm!

promenixNu är vi ute på en promenad i snövädret. Igår var vi till hälsocentralen och fick droppar till Vilmas ögon. De är redan mycket bättre!

nagelfixIdag har Staffans syrras dotter fixat mina naglar.

pepparkaksgubbe och jobbIdag köpte jag denna pepparkaksgubbeoutfit till Alvin. Han ska nämligen vara pepparkaksgubbe på sin gympaavslutning den 9e dec. Nu när jag köpt denna outfit får han även ha den på hans förskolas luciafirande.

Vilma har fortfarande ögoninflammation, superdrygt! Alvin är bättre i sin tå/fot men ej läkt så mycket än att jag törs pusta ut. Har ju en penicillinkur att förfölja också. Gällande Vilmas ögon blir det att ta sig till apoteket och kolla om det finns något receptfritt.

Och vet ni vad?? Jag fick jobbet där jag var på intervju!! Det känns superkul. Jag hade förstås gärna kunnat vara hemma längre, men jag tänker vara positiv och tänka på hur kul och spännande det blir med ett nytt jobb!

infektion i tånNu sitter vi och väntar på apoteket i Valbo. Inte varje dag jag går i valbo med mysbyxor. Alvin har en infektion i tån! Pencillinkur blir det nu.

och till adventskalendern...

Jag shoppade även till paket-adventskalendern igår.

Idag hade jag tänkt plugga till min sista tenta (utöver min 7,5hp-kurs som jag ska läsa i jan/feb) men ställde in barnvakten farmor pga Vilmas ögoninflammation. Det har dock knappt kladdat något idag förutom att hon inte fick upp ögonen i morse. Men hon är röd både i och runt ögonen.

Ikväll ska jag ut och äta med Moa och Therese. Det ska bli trevligt! Jag hoppas på "snälla" barn så att jag inte måste komma hem och hjälpa till med en omöjlig Vilma som väcker hela huset. Vi får se hur det blir! För 2 veckor sedan gick det super i alla fall.

Gårdagens shoppingKappahl och Hm-shopping till Vilma, 166kr (ord. pris 250kr).och min efterlängtade bh... 500kr!!

infektion?och Alvin har nog fått en infektion i tån... ska prova med alsolsprit och plåster.

Här i huset är vi visst alltid sjuka..


Vilma har fått ögoninflammation...


EllosshoppingIdag hämtade jag ut ett ellos-paket. Det var mest julklappar men även dessa kläder till Vilma. Klänningen på rea för 60kr, och strumpbyxorna med rabatt för typ 100kr.

Julklapparna ej med på bild är 2 reapyjamasar till Vera (200kr), bilmatta till Alvin (90kr, ord pris 149kr), dockvagn till Vilma (290kr, ord pris 499kr), emils bysse till Alvin (50kr, ord pris 79kr) och en "onepiece" till Vera (250kr, ord pris 399kr).

Till mig...och en fleecejacka till halvapriset till mig. Nu för 125kr.

och till Vera...Halvapriset shopping som Vera får i julklapp/födelsedagspresent från hm för 95kr (tröja + strumpbyxor).

Till AlvinPyjamas, sockor och byxor o skjorta till julen från hm, 450kr (ord. pris ca 520kr).

strumpbraxorStrumpbyxor till Vilma från hm, 79kr.

loppisfynd till VilmaJag har precis köpt dessa fina till Vilma, 70kr för båda. Ett par hängselbyxor i strl 92 (men med bra muddar nertill så kan säkert börja använda de rätt tidigt ändå) och en klänning som jag tänkte passar till nyårsafton.

arbetsintervjuIgår var jag på arbetsintervju. Staffan hjälpte mig faktiskt att välja kläder till den. Så jag sa till honom, får jag inte jobbet är det ditt fel.

Tror det är 9 till arbeten jag sökt, får se om någonannan hör av sig om intervju annars.

Och nu vill jag skicka en tanke till familjen som precis förlorat sin bebis. Så himla fruktansvärt!! <3

söndagsgottaVi gör om lördagsgotta till söndagsgotta. Nu i efterhand är det ju rätt självklart varför min lilla gottegris varken ville ha bullar eller godis igår.

Magsjuka in dah house igen!!!

Vilma och Alvin har varit förkylda de senaste dagarna. Alvin hade dessutom lite feber igår på fm. Igår vid 18.30 kräktes Alvin. Sedan kräktes både Vilma och Alvin vid läggningen.

Tack o lov fick vi en lugn natt och fortfarande inga fler kräkor. Jag hoppas det fortsätter så. Finns det nån typ av rättvisa så blir det inget mer. Alvin var ju magsjuk i slutet av sep och slutet av okt också nu. Vilma var magsjuk i slutet av okt också nu.

Alvin har feber nu också, och båda är fortfarande förkylda.

Idag hade vi flera saker inplanerat men blir tvätt i tvättstugan och hemmadag istället.

sandlådelekIgår var vi och hälsade på barnens mormor, på hennes jobb. Här leker Vilma i sandlådan.

vantar/sockorDessa fina kom på posten av barnens gammelmormor.

arbetsintervjuVarför är det så kul att riva ut saker..?

Vet ni vad..? På måndag ska jag på arbetsintervju, spännande som bara den.

Igår började jag med bestämda läggningstider på Vilma. Tidigare har
jag kört 2 eller 3 vakna timmar mellan vilorna. Dessvärre blir det därför ofta 3 vilor för Vilma och jag tycker 2 räcker nu då hon är ju ändå över 9mån nu. Så nu får Vilma sova från ca 8.15 (och max till 10.15) och sedan runt 13.30 (och max till 15.30). Sedan är det läggning för kvällen 18.30 eller strax därefter.

Nu ska jag börja klä Vilma så vi kan gå och hämta Alvin och såklart sova lite.

sissodär 5 sekunderVilma fixar några sekunder ståendes själv nu. Men hon är en fegis jämfört med hur Alvin var i hennes ålder även om hon är minst lika stadig(/ostadig). Ska hon gå vid 9,5månaders ålder som Alvin måste hon ta sina första steg denna vecka. Men jag tror det dröjer någon vecka till.

Och som svar på tidigare kommentar, Vilma ska få vårt sovrum och vi tar rummet nere.

Tapetseringen pågårNu har vi äntligen börjat fixa i hallen uppe! Vi köpte billiga tapeter på rusta, är inte så supernoga vad det blir i det rummet. Min plan är att hallen senast ska vara klar till jul, men det får gärna (och borde) vara klart tidigare.

Jag ser mer fram emot att fixa Vilmas rum, och ev vårt nya. Planen är att senast börja ta tag i det på julledigheten.

Fina barnenMin fina kille och Vilma som har börjat dansa (typ guppa)


.


jodå...Arvegods till Alvin från kusin Liam.

Nu mår vi äntligen bättre! Vilma äter dock fortfarande dåligt... Jag skickade in min hemtenta i fredags, får väl se om jag klarar mig. På måndag väntar en ny hemtenta. Jag hoppas på att vara piggare och ha mer tid till att skriva på den hemtentan. Det var riktigt jobbigt att helt kraftlös med illamående, feber och huvudvärk skriva på den förra.

RSS 2.0