Idag fick vi äntligen upp denna i hallen.

img998 (MMS)

Idag fick vi äntligen upp denna i hallen.


Vilma i tröja från gammelfaster.

img997 (MMS)

Vilma i tröja från gammelfaster.


Nu har jag börjat vagnträna Vilma. Jag har...

img996 (MMS)

Nu har jag börjat vagnträna Vilma. Jag har tänkt göra det de förmiddagar jag har möjlighet till det. Vilma har ju kunnat sova i vagn tidigare så jag hoppas att det går ganska snabbt att vänja henne vid det här. Det blir förmiddagsträning för då är hon i regel mest nöjd, och därmed mest lättlagd. Jag började för en timme sen och hon har nog sovit 30min sammanlagt. Men det blir mycket vyssande...


Opps! Glömde visst stänga locket igårkväll...

img993 (MMS)

Opps! Glömde visst stänga locket igårkväll. Alvin har inte ens vetat vad det var i stora skolan, jag har enbart smygätit. Men idag, ca 2 veckor senare har Alvin kommit på vad det är i skålen. Jag stod i ett annat rum och klädde på mig, och tänkte "värst vad tyst och nöjd Alvin är, undra vad han gör..?!".


Båda barnen roar sig själva samtidigt och ...

img990 (MMS)

Båda barnen roar sig själva samtidigt och jag får njuta av frukosten. Några minuter i alla fall...


Klänningen från klara o body från johansso...

img989 (MMS)

Klänningen från klara o body från johanssons. Passar ju perfekt ihop.


Livet rullar på...

Alvin har ju varit sjuk nu sedan natten till torsdagen förra vecka, förmodligen hade han efber redan på onsdagskvällen för han var så gnällig då. Första dagarna hade han feber som var mestadels mellan 39,0-39,9 men sedan på söndagen sjunk det men istället började han bli snorig och hostig. I måndags var vi ju till doktorn, snabbsänka 46, röd i ena örat och svullen på ena sidan i halsen men vi skulle som sagt avvakta. Idag skulle vi höra av sig om han fortfarande haft feber. Han har inte feber nu, men det hade han inte på dagen igår heller. Däremot kom febern på kvällen. Men jag tror och hoppas att Alin är bättre nu. Däremot är han ju grymt hostig istället, men det kan ju sitta i jättelänge om man har otur. Igår hade dock Alvin det rätt tungt med andningen, blev anstängd och andfådd av minsta lilla. Jag gav han ventoline några gånger. Men nu hoppas jag Alvin är redo för dagis imorgon. Han äter ju bra nu också. Men inatt började såklart Vilma snora lite också. Jag hoppas att det inte blir mer än så, och att det går över fort.

De senaste dagarna har jag hängt mycket hos mamma. Jag blir ju så grymt rastlös av att bara vara hemma, framförallt när jag måste bära Vilma i sele hela tiden och jag bara ser hur det stökas till mer och mer utan att kunna göra något åt det. Idag kom dock mamma förbi här en liten stund och var med Alvin så jag fick luftas och åka iväg på babymassage med Vilma. Och idag ska vi faktiskt åka och handla när Staffan kommer hem och ikväll blir det Cissi-Therese-träff. Det är skönt att få komma iväg lite, även om jag inte "slipper" Vilma ännu. Therese var förbi i måndags hos mig. Perfekt när någon vill fördriva min tid när jag tvingas hålla mig hemma mestadels nu när Alvin varit sjuk.

Imorgon har jag föräldragrupp, men vi får se om jag kommer iväg på den. Är det friskt i huset kommer jag iväg, annars får vi väl se om mamma kanske kan ha Alvin en sväng då så som idag. Jag har dessutom en träff med Mia inbokad imorgon, så jag hoppas verkligen att Alvin är dagisredo då. Och på tal om det, måste försöka komma iväg idag och köpa nåt fint till Mia som fick barn 5 veckor efter att Vilma föddes.

Vilma blir 9 veckor imorgon, fyllde 2 månader i måndags. Jag vägde mig då, och det händer ju ingenting denna gång. Jag har 8kg kvar att gå ner till inskrivningsvikten och ytterligare 1kg till min urspungliga vikt. 9kg!! Jag måste verkligen försöka få motivation till att ta tag i det där. Inga kläder passar ju heller. Supertråkigt! Jag misstänker dock att jag kommer få mer motivation när jag kan börja träna riktigt, dvs. tidigast när Vilma är 12 veckor. Men sedan gäller det ju att det kommer gå att lägga barnen hemma själv för att jag ska kunna åka iväg och träna kvällstid också. Så jag hoppas vi kan få in nån bra rutin på det hela snart.

Ha överseende med mina snabba inlägg som jag skriver, språket blir allt annat än bra när jag försöker skriva ner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Och ska ni få se bilder så får ni ha överseende med bildkvaliten, hinner inte lägga in bilder via datorn så jag mmsar enbart får mobilen in hit.

Ja och nu har jag nog glömt tusen saker som jag skulle vilja skriva, menmen.. en annan dag kanske.

Ojojoj, Vilma somnade av sig själv i babys...

img986 (MMS)

Ojojoj, Vilma somnade av sig själv i babysittern. Det var många veckor sedan hon somnade där, med eller utan hjälp. De senaste veckorna är det selen som fått rycka in. Vilma sov dock bara 4min i babysittern, men detta är kanske en vändning till att bli åt det bättre nu. Jag hoppas det i alla fall. Nu i skrivandes stund gungar jag babysittern med foten, och Vilma blundar. Det måste vara en vändning, detta har inte gått på flera veckor. Gällande Alvin, han fick feber igårkväll igen. Vi skulle höra av oss idag om han fortfarande var dålig, men idag ser han rent utseendemässigt piggare ut så jag får lita på det.


Vilma med outfit från Staffans äldsta syster.

img982 (MMS)

Vilma med outfit från Staffans äldsta syster.


Vilma i fina koftan från Rebecca.

img976 (MMS)

Vilma i fina koftan från Rebecca.


Vilma i outfit från Sofie.

img974 (MMS)

Vilma i outfit från Sofie.


Alvin i klackskor

img972 (MMS)

Alvin i klackskor


Pratar lite... Vilma har fått ett bra morg...

img968 (MMS)

Pratar lite... Vilma har fått ett bra morgonhumör. Kan vara nöjd länge, ofta över en timme. Nöjdaste stunden på dagen.


Min bestämda lille kille. Idag har vi vari...

img956 (MMS)

Min bestämda lille kille. Idag har vi varit hos doktorn för Alvin har haft feber i typ 5 dagar nu. Snabbsänka 46, lite röd i ena örat och svullen på ena sidan i halsen. Men avvakta till onsdag är vad som gäller. Jag hoppas dock han är frisk imorgon. På fm idag var Therese på besök och nu är vi hos mamma. Staffan skulle tydligen jobba över till strax före 19.


Vilma i byxa och body från morfar och Guni...

img950 (MMS)

Vilma i byxa och body från morfar och Gunilla.


Alvin i tröja från morfar och Gunilla.

img952 (MMS)

Alvin i tröja från morfar och Gunilla.


Morgonmys i soffan och Vilma har hunnit bl...

img938 (MMS)

Morgonmys i soffan och Vilma har hunnit bli trött igen. Just nu går jag med henne i selen så snart sover hon nog igen.


Fartfyllda Vilma med klänning från Moa.

img930 (MMS)

Fartfyllda Vilma med klänning från Moa.


Shoppat skor till superpris. De två längst...

img926 (MMS)

Shoppat skor till superpris. De två längst till höger till Alvin och de andra fyra till Vera. 6 par skor för inte ens 560kr, vilket känns toppen! Till Staffan och mig får bli en annan dag. Vi ska nog försöka ta oss dit utan Alvin nån dag. Såhär i efterhand är jag glad att vi skippade att leta skor till oss två, för strax efter att vi betalat så gick brandlarmet och byggnaden fick utrymmas. Typ nån minut innan det kände jag golvet röra sig... jag tänkte att nu händer det nåt dåligt och att mamma kommer bli orolig att det hänt nåt med mig även om det inte hade det eftersom min mobil hade dött.


Grattis Lina 17år

Idag har jag varit på BVC med Vilma. Hon väger nu 4685g och är 58,2cm lång. Hon väger alltså ganska precis 1kg mer än när hon föddes, och ca 6cm längre. Tänk vad man kan växa på bara 8 veckor. Ja för Vilma fyller ju 8 veckor idag. På måndag blir hon 2 månader. Stora tjejen!

Alvin fick feber inatt, var alldeles varm när han kom över till oss. Han var hemskt grinig igårkväll så förmodligen hade han feber redan då. I morse hade han 38,5 grader så han fick stanna hemma med mig och Vilma idag. Tur nog kunde farmor rycka in som barnvakt när jag skulle till BVC.

I måndags var vi 3 till öppna förskolan här i Vallhov. Och till middag lyxade vi med donken. Vera önskade det så det fick bli så.
 I tisdags åkte jag in till Gävle efter att jag lämnat Alvin på förskolan. Där träffade jag Klara. Jag fick ljusen jag beställt från partylite och vi fikade och shoppade. Bilder på kläder har jag ju lagt in så ni kan titta på om ni vill.
Igår var jag på babymassage och sedan var vi till familjerätten och skrev på fadersskapspappren och vårdnadspappren. Så nu är det fixat. Vi var även till Staffans föräldrar på en fika innan vi åkte hem igen.

Ikväll ska vi till mamma och fira lillayster Lina som blir 17år idag. Mat och fika blir det där.

Just nu sover Vilma hårt i selen så jag kan till och med få sitta ned, och Alvin sover i vagnen och idag tänker jag inte väcka honom även om det visar sig att han sover länge eftersom han är sjuk.

Imorgon var ju tanken att vi skulle till smassens öppna förskola, men eftersom Alvin är sjuk idag så blir det säkert inget med det. Vi får se hur det utvecklar sig... Alvin har dock enbart feber, han varken hostar eller snorar. Så nån vanlig förkylning verkar det inte vara, och tydligen är alla barn på hans förskola friska nu.
I alla fall så är även en av morgondagens planer att ta med familjen till skopunkten imorgon för att shoppa skor, jag hoppas det blir av.

Nu ska jag nätsurfa lite...


Min coola lilla kille

img922 (MMS)

Min coola lilla kille


Min lilla sötnos

img920 (MMS)

Min lilla sötnos


Glamortjejen från rebecca.

img914 (MMS)

Glamortjejen från rebecca.


Shopping till Alvin från kappahl, lindex o...

img903 (MMS)

Shopping till Alvin från kappahl, lindex och hm, 1 par skor, 1 softshelljacka, 2 tunnare vantar, 1 t-shirt och 1 par chinos, 515kr (ord. Pris 610kr). Viktigt till Alvin är att köpa ett par överdragsbyxor, dem jag skulle köpa igår var slut. Och sedan behöver både Vera och Alvin fler skor. Det är ju super att skopunkten öppnar imorgon.


Shopping till Vera på hm, 2 tunna 3/4-legg...

img904 (MMS)

Shopping till Vera på hm, 2 tunna 3/4-leggings och 3 par fingervantar, ca 130kr (ord. Pris ca 160kr).


Shopping på kappahl och hm till Vilma. 3 k...

img905 (MMS)

Shopping på kappahl och hm till Vilma. 3 kortärmade bodys, 1 långärmad body, 2 sjalar, 1 par strumpbyxor med spets och 1 par vantar ca 370kr (ord. Pris ca 450kr).


Vilma i en bamse-outfit från en av Staffan...

img907 (MMS)

Vilma i en bamse-outfit från en av Staffans kompisar med familj.


Åh vad glad jag blir. Skopunkten ska öppna...

img906 (MMS)

Åh vad glad jag blir. Skopunkten ska öppna i gävle! Och idag har jag shoppat, ska uppdatera det sen också.


Vilma med byxor från sin farmor. Har använ...

img901 (MMS)

Vilma med byxor från sin farmor. Har använt ett annat par byxor o tröja från henne tidigare också men jag har ju varit dålig att uppdatera med bilder. Så ursäkta om jag missar att lägga ut nån present.


Mitt liv

Nu ska jag försöka skriva ett kortare inlägg. Jag har i alla fall uppdaterat med några kassa bilder, alltid nåt va?

Jag har lite dålig koll på när det nu var jag sist skrev ett längre inlägg där jag berättade om vad som hänt i mitt underbara vardagsliv på sistone. Men i alla fall kan jag säga att jag har det fullt upp. Bara denna vecka har jag varit till öppna förskolan 2ggr, varit på babymassage och föräldragrupp, hälsat på Tess i Årsunda, fotat födselbild till tidningen (arbetarbladet.se och bilden kommer i tidningen imorgon - söndag!), träffat Ulrika och Alexande, haft tjejträff här med Therese och Cissi, hälsat på min mamma 2ggr och igår var Therese förbi här. Ja och sedan har jag säkert glömt bort saker som hänt också.

Förra helgen hade Staffan 111års-fest. Han hade aldrig någon 30års- eller 40års-fest så nu hade han det plus 41års, dvs. 111års-fest. Jag och Vilma gick dock och la oss 22.45, vilket funkade bra eftersom fyllorna höll till ute i lokalen utanför.

Natten till i måndags sov Alvin rekordlänge i sin säng utan uppvak. Han sov 19.00-5.40! Det ni! Och dessutom somnade han om och sov vidare i vår säng. Natten efter var helt okej den med. Då sov han 19.00-2.30 med ett snabbt uppvak då vi var in en snabbis till honom. Och sedan somnade han om inne hos oss. Men efter det har nätterna varit som de brukar. Flera uppvak på kvällen, och kommer in till oss tidigt för att sova vidare i vår säng. Vilmas sömn är det värre med. Hon skriker mer än nånsin, och är enbart nöjd i sele eller liggandes ovanpå mig under natten. Det tär på min kropp, hoppas den här fasen går över snart. Tack och lov jollrar och ler hon emellanåt. Det är ju bara för sött.
Eftersom Vilma är missnöjd i princip hela tiden så hinner jag knappt med något i hemmet. Har jag henne i selen kan jag inte böja mig framåt eller nedåt. Jag kan t.ex. inte torka bordet eller plocka i/ur diskmaskinen. Det gör att hemmet ser katastrofalt ut. Det är inte bara ostädat som vanligt, utan extremt stökigt. Så jag trivs inte alls att vara hemma för tillfället, är helst ute och ränner - men på platser där det är okej att ha en missnöjd bebis/1,5-åring. Och sedan mitt i Vilmas skrik ska jag hinna med en liten Alvin också. Det är svårt, men på nåt vis går det oftast ganska bra. Även om det finns rätt många stunder det inte alls känns så.

Ja denna uppdatering får duga. Det blir inte så detaljerat när jag inte uppdaterar så ofta. Helst skulle jag vilja ha tid att uppdatera varje dag, så jag kan berätta mer detaljerat om specifika händelser. Det finns flera saker jag skulle vilja skriva om, men tiden finns som sagt inte. Förhoppningsvis har jag mer tid så småningom. Men risk finns väl att det blir mindre och mindre tid. Jag vill dock få in en rutin där Vilma och Alvin sover samtidigt efter lunch, men det ska ju vara utanför min famn/sele så jag får tid till annat där en kort stund varje dag.

Nu i eftermiddag/ikväll har vi varit på kalas hos Staffan syster, fick god glutenfri smörgåstårta som hon gjort. Är inte alla gånger jag får det, så det kändes så lyxigt så.

Nu ska jag gotta i mig godis och dricka Champis. Detta med bantningen får jag ta tag i när godiset är slut. Viktminskningen får på tok för långsamt. Förra helgen hade jag 9kg kvar att gå ned...


4,8kg godis. Hur länge tror ni det räcker?

img895 (MMS)

4,8kg godis. Hur länge tror ni det räcker?


Staffan och Vilma i klänning från gammelmo...

img893 (MMS)

Staffan och Vilma i klänning från gammelmormor.


Ute på soliga altan med fina klänningen fr...

img883 (MMS)

Ute på soliga altan med fina klänningen från Mia. Lika som moster Lina köpte men en storlek större.


Vilma har "pratat" för fullt de senaste da...

img881 (MMS)

Vilma har "pratat" för fullt de senaste dagarna.


Kofta till Vilma från hm, 50kr (ord pris 7...

img875 (MMS)

Kofta till Vilma från hm, 50kr (ord pris 70kr).


Igår såg jag att de här började titta fram...

img874 (MMS)

Igår såg jag att de här började titta fram i rabatten.


Var är tiden?

Nu trodde jag att jag hade tid att uppdatera bloggen, men såklart började Vilma skrika nu... forsättning följer...

Fortsättning följer...

Ja det var en massa middagar förra helgen. Trevligt värre.

På sportlovet hann lilla familjen med fika på stan och sushi. Det sist nämnda var inte så gott som jag minns det, så det tänker jag inte äta fler gånger.
I tisdags förra veckan var det "junta", trevligt som vanligt. På dagen var jag och gjorde sköna paketet på bellissima, min förlossningspresent från Staffan. Det kändes så lyxigt så. På onsdagen var jag på babymassage och ljusparty hos Klara. Sedan var ju mitt frieri då också. I torsdags var jag på färäldragrupp, kändes jättebra.

Nu i måndags var jag äntligen till frisören och gjorde något åt min fruktansvärda utväxt. Frisören tycker dock jag ska övergå till att bli mörkhårig. Jag har blivit så mörkhårig i mitt naturliga hår med åldern, pga graviditeter m.m. Jag var ju lite halvmörk ett tag när jag väntade Alvin, men jag var aldrig riktigt bekväm med det. Staffan gillade det dock. Jag måste överväga det hela eftersom blekningen går segt i mitt hår som det är nu. Ja och i måndagsförmiddag var jag till Anna, så fick Alvin leka av sig med Mila.

Igår hade Vilma BVC-tid kl 10. Jag lämnade Alvin till 8.30 och åkte sedan direkt till familjecentralen och hängde på öppna förskolan en timme innan det var dax. Vilma vägde 4430g och var 57cm lång.

Idag skulle jag träffat Therese men blev en dejt med Tess istället. Det blev hur bra som helst det med. Nu är Staffan och Alvin och handlar medan jag har till uppgift att lugna Vilma. Hon har mer ont i magen nu. Lillpluttan då. Det har varit kämpigt de senaste dagarna. Hon får rejält ont under eftermiddagen och fortsätter till kvällen nångång.

Imorgon har jag träff med Tess igen, trevligt.


Såhär såg söta Vilma ut här om dagen. Tuni...

img869 (MMS)

Såhär såg söta Vilma ut här om dagen. Tunika o tights från Helena.


Till mig själv från hm också. Jag är i aku...

img872 (MMS)

Till mig själv från hm också. Jag är i akut behov av nya kläder! Bomullsklänning, kofta o en lite längre blus med skärp (348kr).


Från hm till Vilma. Två pyjamas, vantar o ...

img871 (MMS)

Från hm till Vilma. Två pyjamas, vantar o mössa till nästa vinter, fleecejacka, 2 koftor, 2 strumpbyxor och set med klänning, kofta, mössa o sockar (ca 700kr).


Nytt från hm. Kofta till Vera (75kr) o 2 m...

img870 (MMS)

Nytt från hm. Kofta till Vera (75kr) o 2 mysshorts, tröja o mysbyxa till Alvin (162kr).


Förlovning

Testar göra ett snabbt inlägg nu när båda barnen sover, men de kan vakna när som helst.

Den 29e februari, på själva skottdagen, friade jag till Staffan och jag fick mig ett JA! Det ni! Själva frieriet gick inte som planerat, men jag fick ju mig ett ja. Det var det viktigaste. Så vi är nu förlovade (utan ringar) och ska gifta oss inom nåt år. Ringar ska vi ta oss för och fixa ganska snart i alla fall.

Vad har hänt annars sedan jag uppdaterade? Jo Alvin har ju hunnit vara sjuk i 2 omgångar. Staffan har haft sportlov och varit ledig hela förra veckan. Men nu har allvaret med att vara hemma själv med två barn börjat för mig. Jag hade trott att Staffan skulle vara ledig mån och fre denna vecka, men så blidde det inte. Vi får se när han kommer vara ledig istället, har ju ca 2,5 pappadagar kvar att ta ut innan Vilma är 3 månader.

Förra helgen var vi till Staffans föräldrar på middag på fredagen, vi hade middagsbesök av Klara med familj här på lördagen och på söndagen var vi till min pappa på middag.

Nu vaknade visst Alvin...

RSS 2.0